Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons nya hemsida!
Foto: Ulf Bjarke

SST NET Falcons är stolta att presentera vår blomstrande ungdoms- och seniorverksamhet. Här tror vi på glädje och gemenskap. Navigera gärna runt och bekanta dig med den nya hemsidan. Vi hoppas att du kommer att trivas här! Du kan även följa oss på Facebook. Klickar Gilla upp till höger på sidan.


Har du tips och idéer på vad du vill läsa om på hemsidan, så maila oss på innebandy@sstnetfalcons.se så ska vi försöka att tillgodose era önskmål. Vi vill ju ha en levande hemsida med information och nyheter som tilltalar just DIG.


Än en gång, hjärtligt välkommen hit!

Försäsongsresumé med Anton
2014-09-22 08:25
Foto: Ulf Bjarke
Ni har haft en lång försäong, hur har den sett ut? 

- Vi började tidigare i år med en mycket tydligare kravbild med vilka fysiska mål och krav vi hade på spelarna där många spelare gjorde sin första försäsong någonsin.

- Vi har försökt variera träningen mycket med allt ifrån hårda pass i spåret, på stranden, friidrottsbanan,  gemensamma aktiviteter så som träningsläger, curling m.m. Vi gick in i hallen tidigare i år än vi brukar där vi fick svar direkt på att vi tränat på rätt saker i sommar, vi ligger i fas enligt planeringen. 

Vad tycker du har varit bäst respektive sämst?

- Jag personligen gillar försäsongen, det gäller att hitta en balans med att göra den rolig för spelarna samtidigt som att de får slita extremt hårt. 
Vi har gjort väldigt mycket tillsammans och det känns som vi är mer sammansvetsade än vi var förra året och att alla nya har kommit in bra, och det känns grymt bra.

- Jag är framförallt nöjd med de framstegen vi har gjort sedan förra året och att spelarna svarar upp på kraven de får och att de ställer motkrav tillbaka, vi har hittat den miljön vi eftersträvade. Ska man hitta något negativt så känns det som att nivån mellan våran lägsta nivå och högsta nivå är för stor, men det har definitivt blivit bättre men det är något vi jobbar med hela tiden.

Hur har era matcher sett ut? 

- Man brukar säga att man inte ska fokusera på resultat under en försäsong utan på prestationer och det man pratat om och vill sätta i sin playbook. Lättare sagt än gjort, för när man väl står där så gör samtliga allt för att vinna. 
Annars så har det sett ut som en klassisk försäsong kanske har vi spelat ett par matcher mer än "vanligt" hela 10 träningsmatcher som slutade med 6 vinster 4 förluster och 3 Skånemästerskapsmatcher som slutade i 3 vinster. 
Vi har haft bra prestationer och matcherna vi har förlorat känner vi att vi kunde krävt lite mer utav oss själva det var egentligen bara Malmö FBC borta som vi var numret för små för. 

- Vi känner att vi har fått svar på de svaren vi ville och att vi fått ut budskapet till alla om hur vi vill spela innebandy ska vi hitta något negativt så krävs det lite mer kontinuiteten i våra speldelar. Men sammanfattningsvis så är vi nöjda. 

Hur ser du på matchen mot Häljarp på Söndag? 

- Att möta Häljarp borta med 90% Häljarps supportrar i en kompakt hall ser jag som en utav de tuffaste borta matcherna på hela säsongen. Det är en stor utmaning samtidigt som vi kommer in i hetluften direkt, jag tror på stor ödmjukhet och att vi måste vara inställda på att vi kan släppa ett par kassar bakåt men ändå kunna göra en bra match, bli inte förvånade om vi behöver vinna med 9-7, 6-5, 10-8 eller liknande och ändå göra en bra match, det är grymt svårt att stoppa ett lag som Häljarp som alltid lyckas flippa den bortre i deras hemmaborg. 

- Häljarp har bytt ut några nyckelspelare och ett par nya spelare som deras tränare Christian Melin lyckats mönstra ihop på ett bra sätt, på pappret ett bra lag trots spelartappen. 

 - Det gäller vi gör en otroligt bra prestation för att ta hem 3 poäng. Vi gjorde två bra matcher förra säsongen men hade lite för stora dippar och det får man inte ha. Det är lite lurigt med premiärer och det är det för alla lag. Det känns ovist men det är bara att gå in och njuta och ha adrenalin och fixa det.
Kapten Persson matchvinnare i premiären!
2014-09-21 21:04
Foto Ulf Bjarke

Det började illa i premiären på söndagseftermiddagen för SST NET Falcons.

Trots att Stefan Zyszczak gjorde mål i powerplay var det hemmalaget Halmstad som hade bäst kontroll på nerverna och utnyttjade sina lägen fram till en ledning med 3-1 i den första periodpausen.


Bortalaget SST NET Falcons kom ut som en nytt lag i den andra perioden och kontrollerade händelseförloppet på banan. Aggressiviteten och effektiviteten som saknades i första perioden fanns helt plötslig och efter att Sebastian Mattsson hittat målet på en mycket bra pass av Micke Thun och Simon Jönsson krutat in 3-3 efter en lika snygg pass av Calle Hermansen var laget ikapp.

Calle Hermansen gjorde sedan vackert 4-3 på ett direktskott och SST NET Falcons satt i förarsätet inför den sista perioden.


I inledningen av den tredje perioden gjorde backgiganten Andreas Klingebrant en mycket viktig brytning i defensiv zon, bollen hamnade hos Christan Persson som åkte slalom mellan motståndarförsvaret och placerade in 5-3. Efter det målet blev SST NET Falcons återigen passivt och kvicka Halmstad var inte sena att utnyttja att bortalaget slappnade av. De reducerade omgående till 5-4 och efter att SST NET Falcons gjort självmål till 5-5 tog också hemmalaget ledningen.

Då klev åter nyblivne Kapten Christian Persson in i bilden. Han fixade en straff som han iskallt satte dit till 6-6 och gjorde sedan 7-6 efter att genialt ha blivit framspelad av "comebackande" Max Winther till öppet mål.

När kort tid sedan återstod av matchen satte #10 Rickard Jakobsen spiken i kistan till 8-6 efter assist av Andie Fleuron, ett riktigt viljemål, och visade varför han fortsatt kommer att bli viktig för lagbygget.Matchfakta hittar du här:

http://157.180.240.88/Mallar/ft.aspx?scr=result&fmid=13670

Idag är det seriepremiär!
2014-09-21 11:40
SST NET Falcons målvaktsklippa Daniel Lind. Foto Ulf Bjarke

Idag startar serien för SST NET Falcons.

Plats: Halmstad Arena

Tidpunkt: 16.00


Kom och stötta laget live eller följ matchutvecklingen på innebandy.se liverapportering.

http://www.innebandy.se/Foreningar-distrikt/

Seger i SST NET Falcons Invitation‏!
2014-09-21 09:09
Foto: Ulf Bjarke
Under lördagen spelades första upplagan utav SST NET Falcons Invitation där damerna tog tre segrar utav tre, man gick runt på alla spelare i truppen med visionen att ha alla spelare redo inför seriepremiären mot Häljarps SK nästa söndag. 

Första matchen ställdes man mot Malmö FBC Ungdom en match där man inte fick igång något ordentligt tempo på varken ben eller boll och under hela matchen hade man 2 skott som var värde att nämna, lyckligtvis så hittade dessa två bollar nät och kombinerat med ett godkänt försvarsspel så räckte det med en 2-1 seger i första matchen mot Malmö. Styrkebesked att vinna denna matchen trots att man inte gör sin bästa match. 

Inför andra matchen så visste man att man på pappret skulle möta ett betydligt starkare lag och ett betydligt individuellt bättre skolade spelare i form utav Färjestadens IBK som kvalade till division 1 förra säsongen, som även hade vunnit över Halmstad tidigare under dagen med 3-1. Damerna gör sin bästa match för dagen mot just Färjestaden, tempot var betydligt bättre på både boll och ben, trots det kändes det som att det fanns mycket mer att ta utav. Trots att Färjestadens bjuds på en straff, och två oturliga situationer som alla resulterar i mål så lyckas damerna hämta upp två underlägen under matchen och vinna med 4-3, även här får vi summera med styrkebesked att vinna denna matchen och att man hämtar upp underläge två gånger mot ett disciplinerat och grymt bra individuellt skolat Färjestadens IBK.

Inför tredje matchen visste man att det räckte med oavgjort resultat för att ta hem dagens turnering, men något oavgjort resultat var det aldrig snack om, det var vinst som gällde. Halmstad hade under dagen kört ett väldigt hårt presspel mot både Malmö och Färjestaden så man var beredda på att man skulle bli jagade i tre perioder. Men istället blir det tvärtom Halmstad väljer att parkera bussen i eget slott i tre perioder istället, vilket ökar kraven på damerna som måste löpa hårdare och spela bollen snabbare. Även denna matchen så hämtar man upp ett underläge och i sista perioden kommer även den viljan vi vill se nästa söndag där man krigar in seger målet och tar hem tredje vinsten för dagen med 3-2.

Sammanfattningsvis så får man svar på det sista inför seriepremiären nästa söndag, man får bra känslor med sig i form utav tre vinster och styrkebesked att man lyckas hämta upp underlägen och vinna matcher trots att man inte gör sina bästa prestationer. Vi kan avsluta genrepet med positiva känslor och börja uppladdningen inför seriepremiären borta mot Häljarps SK nästa söndag. 
Årets viktigaste besked för SST NET Falcons!
2014-09-20 13:33
Foto Ulf Bjarke
I veckan kom beskedet SST NET Falcons väntat på under hela försäsongen.
# 10 Rickard Jakobsen kommer till spel även denna säsong.

Jakobsen har gjort 225 seriematcher för Falcons och gjort
imponerande 441 poäng fördelat på 255 mål och 186 assist.

Vi hann få en lång pratstund med Rickard inför morgondagens seriepremiär mot Halmstad.

Du har bestämt dig för att spela i år efter att ha arbetat hårt med styrelsearbete under sommaren. Varför vill du spela för SST Net Falcons även denna säsong? 

Som vanligt när det börjar närma sig seriepremiär blir man riktigt sugen på att snöra på sig skorna, och bara ut och jaga den lille vite bollen. Det är väl en känsla som smugit sig på under en tid nu när man jobbat sjukt mycket med allt runt klubben och på nått sett ville jag inte bara stå bredvid när vi än en gång skriver historia i Landskrona IH. Detta blir den fjärde klubben jag spelar med i Landskrona. (RC Falken, IBK Norrestad, La Falcons och SST NET Falcons)  

Du har spelat i svenska Superligan. Vem är den bästa spelaren du har spelat med?

Oj! Det var ingen lätt fråga. Har fått äran att spela med många duktiga lirare men för att nämna några. Tobias Blixt, Alexander Nede som jag spelat med i både FCH och Falcons, sen spelade jag med Karl-Johan Nilsson som varit kapten i landslaget ett antal år. Men spelare jag spelat med hela min karriär och som är Landskronaspelare är Jocke Larsen och Micke "greken" Henriksson.

Vilka tror du vinner div.1 södra Götaland och varför? 

Ska jag vara ärlig har jag inte haft någon focus på vilka vi har i serien. Skulle tro att Craftstaden blir farliga i år. Dom visaderedan förra året att dom har ett bra lag på gång. Men får vi ihop det tror jag även vi kan vara med och slåss om en topplacering.

I år är Christian Persson kapten. Hur kommer den kännas att vara utan bindeln i år? 

Haha bra fråga! Det kommer kännas lite annorlunda, det ska inte sticka under stolen med. Men Krille kommer göra det jobbet grymt bra. Han är en riktigt bra ledare och förebild för dom yngre spelare. Men jag kommer nog vara lite kapten i smyg och tjata lite extra på domarna utan bindeln ändå ;) 

Hur är formen? 

Helt Ok! Har ju inte bara legat hemma på soffan i sommar, även om det blivit ett par timmar extra där. Har blivit en del löpning och korpfotboll. Tycker jag hängde med bra på träningarna i veckan och gjorde även det avgörande målet i  tisdags.

Vad bedömer du är laget SST Net Falcons styrka i år? 

Tycker vi har en bra mix på åldern i laget. Många yngre hungriga som ska försöka ta min plats efter att jag tagit tillbaka den från dem ;). Vi har en av seriens bästa målvakter i Danne Lind. 
Vi känner varandra bra och vet vad vi går för när det väl gäller, vi ger oss aldrig.

Du håller på United i premier leauge, vem är din favoritspelare och varför? 

Självklart gör jag det! Tog fram mina United tröjor från garderoben för ett tag sen och ibland dom var där säkert fem Rooney-tröjor så det borde vara han. Beckham var det nog när han fortfarande spelade. Varför? Det är spelare som alltid ger hundra för laget och kliver fram och avgör matcher när det behövs som mest (lite som jag ;)

Vad är ditt mål med säsongen? 

Bli snabbare, bättre passningar, bättre skott..... nja kanske inte. Har inte tänkt så mycket på det, men vara stabil i alla matcher och såklart, vinna poängligan i laget. 

Varför ska Landskronabor åka till Halmstad och se premiären? 

För där kommer vara riktigt mycket folk som kommer och tittar. Sen att SST NET Falcons gör sin första tävlingsmatch och skriver in sig i historieböckerna med ytterligare ett lag.

Vilket är ditt viktigaste mål genom alla tider?

Detta var inte lätt! Har gjort en del mål, så svårt att komma ihåg ;). Kanske är det 6-5 målet mot Willands i DM-Finalen 2004, den satt rätt gött. På den tiden spela vi i div3 så det var rätt stort att ta hem skånemästerskapen då.Nyheter från våra lag