Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons nya hemsida!
Foto: Ulf Bjarke

SST NET Falcons är stolta att presentera vår blomstrande ungdoms- och seniorverksamhet. Här tror vi på glädje och gemenskap. Navigera gärna runt och bekanta dig med den nya hemsidan. Vi hoppas att du kommer att trivas här! Du kan även följa oss på Facebook. Klickar Gilla upp till höger på sidan.


Maila gärna tips och idéer på vad du vill läsa om på hemsidan till innebandy@sstnetfalcons.se.


Än en gång, hjärtligt välkommen hit!

Åk till Tyrs Hov!
2014-11-18 16:15
Starka och spelskickliga centern Stefan Zyszczak är laddad för match. Foto: Ulf Bjarke
Åk till Tyrs Hovs Sportcentra på lördag för att se SST NET Falcons möta serietvåan Röke.

Första tekning 15.00

Tung förlust borta mot Röke.
2014-11-16 21:13
#12 Linnea Jönsson hade packat med trollerilådan till Röke. Foto: Ulf Bjarke
Det måste ha varit en match i publikens match i Tyrs hov när SST NET Falcons besökte Röke tidigt på lördagsförmiddagen där två lag som vill spela en positiv innebandy bjöd upp till spel. 

Det var ett laddat gäng som kom till start, nu i efterhand så kan man konstatera att förlusten mot Stanstad kom lägligt och man såg det som en härlig utmaning att möta Röke som alltid är en svårspelad match samtidigt som vi skulle få fortsätta på den inslagna linjen. 

Matchen var knappt igång innan det som händer inte får hända, en mardrömsstart och redan efter 07.05 spelat hade Röke inte bara fått två powerplay utan en straff och ett frislag 3 meter framför Lina i målet. Det här var verkligen en match som domarn inte ville låta lagen göra upp på banan utan här blåste man för allt och ingenting. De svart vita lyckas hämta upp sig och reducera till 2-1 genom en för dagen stekhet Linnea Jönsson assisterad utav tjejen utan nerver Fredika "Tulle" Olsson. För att strax därefter få mötas utav Röke trion som trycker in 3-1 som står sig perioden ut. 

Inför andra perioden så är det inga pilar och streck som ritas på taktiktavlan utan det är raka direktiv och gamla hederliga klyschor om hur vi i SST NET Falcons vill spela innebandy och att vi aldrig viker ner oss, sagt och gjort Miss Falcons Maria Laurenuis reducerar till 3-2 assisterad utav Felicia Petersson och strax därefter är Linnea Jönsson framme igen och kvitterar till 3-3, energin flödar på bänken och i supportrarna som lyckats styra båten till Tyrs hov denna lördagsmorgon. Trots att det står Falcons på denna perioden så är det ändå Röke som tar ledningen igen innan trollgummorna är framme igen Maria Laurenius (Linnea Jönsson) 4-4 i numerärt överläge och strax därpå så visar Linnea Jönsson upp hela sitt register när hon smäller upp matchens klart snyggaste mål i högra krysset med en backhand assisterad utav backhand drottningen själv Tulle Olsson. Tyvärr så lyckas Röke få fram ett höstlöv innan mittenperioden avslutas. 

Andra perioden får summeras som våran klart bästa och kanske skulle man varit lite effektivare när man dominerar perioden totalt och hade bud på både 1,2,3 och 4 mål till men Rökes målvakt gör det bra. 

Tredje drar igång och vi är bestämda att vi inte ska åka hem utan poäng, tyvärr är det Röke som utnyttjar en tveksamt dömd utvisning på en svart/vit spelare och man lyckas göra ett psykologiskt tungt mål 5-6 med 17 minuter kvar att spela. Man lyckas samla krafter och man forcerar Röke målet men det där lilla extra i avsluten saknas och man lyckas inte hitta nät. Det är Röke som tar hem 3 poäng och aldrig har en förlust känt så orättvis eller att man inte fick göra upp om det på banan, men som vi sa under en träning så var det fasta situationer som skulle avgöra denna matchen och mycket riktigt det var ett powerplay mål som avgjorde matchen. 

Nu blickar man framåt för ett dubbelmöte mot förra årets seriesegrare Åstorp, först i Skånemästerskapen och sedan i serien där det sistnämnda är en viktig match om man vill fortsätta ha häng och sätta press på Röke. 
En poäng efter förlust i sudden mot Vöikers
2014-11-15 19:41
Foto: Ulf Bjarke
Vöikers dominerade den första perioden I Fortnox Arena på lördagseftermiddagen och tog också rättvist ledningen i Powerplay när Sebastian Mattsson satt utvisad för obstruktion.


Vöikers hade även mycket boll och styrde matchbilden en aning i början på den andra perioden och 2-0 kändes logiskt även om det kom till efter att bollen slagits ur händerna på målvakten Daniel Lind. Bortalagets protester hjälpte dock föga mot domarna som bestämde sig för att blåsa mål.


SST NET Falcons började nu arbeta sig in I matchen och efter 14.03 kom reduceringen till 2-1 efter en snygg kombination av Christian Persson och Micke Thun där Rickard Jakobsen fick nöjet att smälla in bollen i öppet mål.

Samma nöje fick Viktor Andersson efter 16.34 när Sebastian Mattsson slog en fin passning på bortre stolpen och ställningen var 2-2 efter två perioder.


Den sista perioden i Växjö blev dramatisk. Vöikers tog återigen kommandot i matchen och gick fram till 4-2 när bortalaget stod på hälarna. Rickard Jakobsen reducerade dock blixtsnabbt på pass från Christian Persson och samme Persson kvitterade efter 13.22 på pass från Viktor Andersson.


Hemmalaget var i gungning och tog timeout efter 16 minuters spel i den tredje perioden. Efter det hade bägge lagen riktigt vassa chanser att ta tre poäng men det blev sudden och där drog Vöikers det längsta strået när de avgjorde matchen till 5-4 efter en kontring och SST NET Falcons fick med en poäng hem till Landskrona.


På lördag väntar serietvåan Röke borta för SST NET Falcons.

SST NET Falcons åker till Växjö!
2014-11-14 13:59
Sebbe Mattsson är laddad för en ny uppgift, Foto: Ulf Bjarke
I morgon lördag 16.00 spelar SST NET Falcons mot Vöikers i moderna Fortnox Arena i Växjö.


Matchens profil #17 Sofia Nilsson
2014-11-13 09:17
Foto: Ulf Bjarke
Under försäsongen gjorde SST NET Falcons klart med ett antal nyförvärv. Ett utav dem var teknikern och talangen ifrån förorten - Sofia Nilsson. 

Någonstans i en skog, någonstans söder om Landskrona i en förort som kallas Häljarp möter vi upp Sofia Nilsson som är veckans "matchens profil" för att växla några ord och tankar. 

Hur är läget i laget så här ett par dagar efter vinsten mot Malmö, och hur kändes det?
Läget känns väldigt bra. En vinst som vi verkligen behövde efter förlusten mot Stanstad. Det stärkte hela laget och jag tror alla gick hem med ett leende på läpparna. För det gjorde verkligen jag! Det var 3 viktiga poäng för Falcons!

Hur låter din analys utav matchen?
Jag tyckte vi spelade bra och började med lite högre tempo för att få upp farten i matchen. Att få första målet i matchen var viktigt och det syntes på känslorna i båset. Det var en jämn match då Malmö även hade ett lag med rutinerade spelare. Matchen slutade 3-2 till oss vilket kändes så sjukt gött. 

Hur ser du på din tid i SST NET Falcons hittills? Något som är bättre än det andra? 
Vi är ett sjukt bra innebandylag med grymt bra rutinerade spelare. På planen har vi fullt fokus och efter matchen har vi skoj. Jag ser oss som ett riktigt härligt gäng och det är en utav de viktigaste punkterna i ett lag, just sammanhållningen. Även om vi är åldrar mellan 13-26 så ser jag att alla kan prata och ha kul med varandra. Vilket gör att man alltid är positiv och glad när man kommer till träningarna och matcherna. 

Det ryktas om att du är författare till en SST NET Falcons låt, när blir den officiell? Har du något smakprov?
Haha författare vill jag inte påstå, alla har varit en del av den skrivna låten. Bara några få ändringar i slutet jag har gjort och så har jag lagt till gitarr spel på låten. Låten är klar men den är bara utlagd på våran privata facebook sida i laget. Men om man håller utkik på så kanske den kommer ut officiellt på youtube och facebook. 

Nu är det dags för Röke på lördag! Vad säger du om den matchen?
Jag ser Röke matchen som en tuff match då både vi och dem ligger i toppen utav tabellen. Den kan gå hur som helst, de laget som har mest vinnarskalle vinner matchen! 

Vad tror du publiken kan förvänta sig för matchbild på lördag?
Jag tror publiken får se en tuff och fysisk match med mycket känslor.

Några ytterligare kommentarer till medspelare, motspelare eller publiken? Speak out, det sista ordet är ditt! 
Jag hoppas att majoriteten på läktaren är Falcons supportrar även fast det är en borta match och att de hejar på för fullt så att vi kan med tre poäng hem! 
 
Nyheter från våra lag