Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons nya hemsida!
Foto: Ulf Bjarke

SST NET Falcons är stolta att presentera vår blomstrande ungdoms- och seniorverksamhet. Här tror vi på glädje och gemenskap. Navigera gärna runt och bekanta dig med den nya hemsidan. Vi hoppas att du kommer att trivas här! Du kan även följa oss på Facebook. Klickar Gilla upp till höger på sidan.


Maila gärna tips och idéer på vad du vill läsa om på hemsidan till innebandy@sstnetfalcons.se.


Än en gång, hjärtligt välkommen hit!

Vårt kansli flyttar!
2014-09-30 10:47

Idag lämnar vårt kansli Plantan för att istället flytta in i nya fina lokaler på Korpen. Det stora flyttlasset går senare idag då Lotta (från damlaget) samt Micke och Thomas (från herrlaget) packat flyttbilen full med kartonger och möbler.


Vår nya adress är:


SST NET Landskrona IBK

Varggatan 15

261 44  LANDSKRONA


Telefonnumret är oförändrat 0418-23035.


# 88 Winther inför kvällens match mot SödraDal
2014-09-30 10:24
Winther signalerar för mål. Foto: Ulf Bjarke

Hemsidan fick tag i speedkulan och målskytten Max Winther inför kvällens möte med SödraDal. Winther var upptagen med att ladda inför matchen men hann med att svara på några frågor om kvällens match, hur det känns att vara tillbaka i SST NET Falcons och varför han håller på Arsenal.

 

Du gjorde i fredags mål i en seriematch för SST NET Falcons igen. Hur kändes det?

 

Det var ca 2 år sen jag gjorde mitt senaste seriemål, så det var skoj att få hänga dit den, kunde dock blivit några fler om man hade varit lite effektivare!

 

Hur känns det att vara tillbaka i laget?


Det känns riktigt gött! Vi har tappat några spelare sen jag var här senast. Dock har vi fått nya juniorer så det är en härlig blandning.

 

Vad tror du om kvällens match mot Södra Dal?

 

Har inte så bra koll på södra dal, dom har väl ett par vassa spelare men gör vi vad vi ska och höjer effektiviteten så tror jag nog det kan bli en tredje raka!

 

Du håller på Arsenal i premier league. Varför?

 

Yes självklart gör jag det, det började nog när jag såg Dennis bergkamp lira boll, en riktigt underbar spelare. Sen gillar jag deras spelstil, även om den alltid kanske inte är taktiskt rätt inför stormöten haha.

 

Finns det någon spelare i Arsenal som liknar någon i SST NET Falcons?

 

Ser många likheter! Klingan-Mertesacker. Dom är kanske inte kända för sin teknik direkt men har alltid en väldigt bra inställning och enormt svåra att gå förbi!

 

Flamini-Migge: rivjärnet i Arsenal kontra Falcons! För dessa två är det inte målen dom längtar efter, det är dom hårda 50/50 duellerna som gör dom sömnlösa innan matcherna!

 

Debucy-Andie! Tatuerade backar med en hård attityd som gillar allt fylla på i offensiven!

 

Vad har du för tips till publiken i Landskrona denna säsongen?

 

Dom kommer få se en blandning av unga talanger och äldre rutinerade spelare som springer för sina liv nere på planen!

Viktor Andersson är tillbaka rekordsnabbt!
2014-09-29 21:24
En laddad Viktor Andersson. Foto Ulf Bjarke
För exakt 41 dagar sedan kunde säsongen ha varit över. Viktor bröt foten på en träning och framtiden såg väldigt oviss ut. Gips i sex veckor och därefter rehab var domen från läkaren. En optimistisk Viktor siktade på comeback i november, som tidigast. 

Idag var Viktor hos läkaren för att ta bort gipset. Sex veckor hade gått och nu skulle läkaren säga sitt igen. Det måste ha varit en mycket förvånad läkare som tog emot krigaren från Västergötland. När Viktor klev in hos doktorn var gipset redan borta sedan nio dagar. Han hade tröttnat på att hoppa omkring på kryckor och bestämde sig därför för att ta bort det på egen hand. 
Dumdristigt? Ja, förmodligen!
Grym vilja? Ja, nåt enormt! 

Välkommen tillbaka, Viktor Andersson!

Patric efter segern i hemmapremiären
2014-09-29 11:18
SST NET Falcons tränare Patric Johansson. Foto: Ulf Bjarke

Seger med 5-1 i hemmapremiären. Vad är du mest nöjd med?
 

Jag är nöjd med det mesta i denna matchen. Vi spelade med en hög intensitet matchen igenom, vi låg oftast rätt i försvaret, täckte mycket skott och vi skapade mängder av chanser i anfallszonen.


Vilken spelare överraskade med på dig under fredagskvällen?


Jag vill inte påstå att någon spelare direkt överraskade på mig, däremot övertygade ett flertal spelare. T ex Andreas Klingebrant med sitt uppoffrande spel i försvaret, Daniel Lind var mycket stabil i målet, Max Winther slet hårt matchen igenom och Christian Persson visade att han är ett utomordentligt bra val som lagkapten.

 

 Södra Dal redan på tisdag, vad blir viktigt för laget att fokusera på?

 

Vi ska fortsätta på den inslagna linjen och jobba hårt för varandra. Försvarsspelet är alltid prioritet 1 för oss. Sätter vi det så vet vi att vi är svårslagna. Sen ska vi fortsätta spela med hög energinivå i anfallsspelet och på det sättet skapa tillräckligt med målchanser för att ta tre nya poäng.


Vilka "lagegenskaper" anser du är viktigast för att SST NET Falcons ska fortsätta ta poäng i serien?


Att vi sätter laget först i alla lägen. Att vi fortsätter ha en bra balans mellan skratt och allvar. Vi har allt som oftast kul tillsammans och det har vi för att vi jobbar kopiöst mycket för laget och för varandra. Det ska vi fortsätta med!


3 poäng i premiären!
2014-09-29 08:35
Foto: Ulf Bjarke
Efter en relativt svag och nervös inledning och ett mål för Häljarps SK så rycker man upp sig och reducerar till 1-1 genom Linnea Jönsson (Maria Laurenius) och tar ledningen med 1-2 genom Lotta Andersson (Maria Laurenius).

En första period som man inte alls är nöjda med och det känns någonstans som att man inte följer den matchplanen man har lagt upp, men samtidigt så ska man ha i bakhuvudet att Häljarp borta är en utav säsongens svåraste matcher, en kompakt hall där Häljarps tjejerna stormtrivs och kommer utmana många lag och ta mycket poäng under säsongen. 

Andra perioden så gör man lite ändringar i femmorna för att få en ändring på matchbilden och redan första bytet är det ett helt annat lag på planen och tempot är betydligt bättre både på boll och ben, Stabila och bra första byten med bra energi där man visar upp att man vill vara med och aktivt delta i spelet och föra spelet och vara det lag som tar tag i taktpinnen något som Lisa Hansson (Felicia Wäfors) utnyttjar och sätter 1-3. Här känns det som att vi har matchen under kontroll och som att vi kommer att sätta spiken i kistan så såg matchbilden ut i alla fall, men som känt så är det innebandy vi spelar och Häljarp reducerar med ett riktigt höstlöv från mittplan till 2-3 men alla mål räknas. Det dröjer dock inte många minuter innan Linnea Jönsson (Maria Laurenius) kliver fram ännu en gång och utökar till 2-4 som håller sig perioden ut. 

Andra perioden är betydligt bättre än första, men man känner att det finns mycket kvar att ta utav och det är långt kvar till högsta nivån, man pratade mycket om att värdera lägena och hålla energinivån uppe. 

Tredje perioden börjar vi även den med ett högre tempo och får utdelning direkt genom Paulina Pavlovic (Lotta Andersson) 2-5 på tavlan och här känns det definitivt som att det är spiken i kistan, matchbilden är densamma som andra perioden och vi skapar ett par chanser mot Häljarpsmålet men utan att få utdelning istället svarar Häljarp med både 3-5 och 4-5 med 13 minuter kvar att spela. Men det är mycket hjärta, uppoffringar och slit och trots en hårt dömt 2+10 utvisning och numerärt underläge så känns det som att Häljarp inte lyckas skapa något riktigt farlig läge och med 3 minuter kvar tar hemmalaget timeout och vi pratar ihop oss om hur vi ska agera om de plockar målvakten och är inställda på ett tryck och mycket lyftningar från bakplan på Lina i kassen, det hinner inte hända för istället så får vi kontroll på bollen och kan lugnt och behärskat spela av matchen och Frida Lundgren (Linnea Jönsson) kan med 5 sekunder kvar sätta 4-6 som också blir slutresultatet. 

Sammanfattningsvis får man säga att det är skönt med 3 friska poäng in på kontot efter den bleka inledningen i första perioden och att ändå få visa våra supportrar som hade lyckats få tag i biljetter till matchen och för oss själva att vi kan bjuda på en trevlig innebandy med energi. Vi spelar stundtals väldigt moget och sätter tryck när vi har läget och vänder hem när inte läget finns. Extra roligt att se att alla tre femmorna levererar framåt och spelar stabilt bakåt, något som visar att konkurrensen är stenhård om platserna. Lina visar att hon vill vara med och slåss om keeper platsen. 

Vi vill passa på att tacka våran publik för stödet! Höra applåderna dra igång när vi kliver in på planen är helt underbart, ni är viktiga för oss! 

Nu duggar matcherna tätt, på fredag 3/10 klockan 20.20 är det hemmapremiär i Landskrona Idrottshall då Lugi IBK kommer på besök. Bara några dagar efter på onsdag 8/10 klockan 20.00 så åker vi till Kävlinge, vi hoppas ni kan och vill ge oss ert stöd även då!  
Nyheter från våra lag