Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
God morgon Johanna!
2015-04-01 08:23

Säsongen 2014/2015 lämnade vi bakom oss för några veckor sen men vi ringde ändå upp Johanna Kvist i damlaget för att en lite återblick men så klart även titta framåt.

 

Hej Johanna! Det är drygt 3 veckor SST NET Falcons damlag spelade sin sista match för säsongen. Men det var längesen vi såg dig på plan. Hur kan det komma sig?

- Jag har varit skadad, bristning i lårets baksida och varit borta från träning i över 10 veckor. 

 

Säsongen 2013/2014 gjorde du stor succé i den svarta tröjan. Du var glödhet och gjorde massor av poäng. Landskronapubliken hoppas så klart på att få se dig i gammal god form framåt höstkanten. Får dom det?

- Det hoppas jag verkligen! Jag ska göra mitt bästa för att vara tillbaka i den formen igen.

 

Ni var topptippade av de flesta inför 2014/2015 och landade visserligen på tredjeplats men tyvärr utan playoff till division 1. Hur skulle du vilja summera den gångna säsongen?

- Vi nådde vårt mål som vi hade i början av säsongen, att komma topp 3 i serien. Sen är det såklart tråkigt att snubbla på målsnöret och missa kvalet till division 1.

 

Om vi blickar framåt, hur ser du på lagets framtid och möjligheter?

- Jag tror vi har en spännande säsong framför oss. Med ny tränare och ett revanschsuget lag så hoppas och tror jag att vi lyckas ta en plats i kvalet till division 1.

 

Vad anser du är nyckeln till en mer framskjuten placering kommande säsong?

- Att vi i laget är mer samspelta till kommande säsong. Inför förra säsongen fick vi många nya och unga spelare, nu har vi spelat ihop oss en säsong och lärt känna varandra. Detta i kombination med en ny tränare tror jag kan vara nyckeln till en riktigt bra säsong. 

 

Du som är en träningsmänniska längtar väl efter sommarträningen?

- Haha, absolut gör jag det! Längtar efter många svettiga träningspass på slingan och löparbanan.

 

Vi är mitt uppe i silly season nu och vilda rykten florerar överallt. Lek med tanken att du får handplocka EN spelare till SST NET Falcons damlag. Vem skulle det i så fall bli och varför?

- En väldigt svår fråga! De finns många bra spelare man skulle vilja ha i sitt lag. Men det hade varit kul om Matilda Nilsson (som nu spelar i Tygelsjö) hade kommit tillbaka till laget hon hör hemma i. En spelskicklig back med grym teknik! En spelare som alltid sprider glädje på träning & match. 

 

Tack för pratstunden och glad påsk, Johanna!

Förlust i playoff till allsvenskan !
2015-03-29 11:29
Patric Johanssons SST NET Falcons nådde sitt andra playoff av två möjliga på två säsonger. Bild: Johan Persson HD/NST

Det blev förlust i den andra kvalmatchen borta i Oskarshamn inför en enorm hemmapublik.

Resultatet blev 5-2 och därmed är en fantastisk säsong över för SST NET Falcons.


Bortalaget inledde matchen starkt och Craftstaden såg skärrade ut. Viktor Andersson stal bollen av en hemmaback efter fjorton minuter in i första perioden och spelade fram i slottet till Thomas Ghilain som placerade in bollen vid stolpen bakom en annars storspelande målvakt i Craftstaden.


SST NET Falcons hade också som vanligt en storspelande målvakt i Daniel Lind som räddade laget vid många tillfällen både under matchen och säsongen.


Strax efter målet till 0-1 tog Viktor Andersson bollen ner bakom målet och slog en passning på ”fel sida” stolpen vilket ställde hemmamålvakten, Christian Persson förvaltade snyggt passningen och slog in bollen fram till 0-2. 

En liten men trogen och underbar skara av Falcons-supportrar på läktaren fick jubla.


I början av den andra perioden tappade SST NET Falcons markeringen vid bortre stolpen och Craftsatden kunde reducera till 1-2. Sex minuter in i perioden kom kvitteringen efter en knepig frislagssituation.


Craftstaden har ett mycket bra powerplay. SST NET Falcons kämpade ner de två första men när

den tredje utvisningen kom blev det 3-2 efter en sidledspass och skott i mål. Craftstaden gjorde sedan 4-2 i boxplay efter slarv i bortalaget.


I den sista perioden försökte SST NET Falcons kraftsamla och skapa tryck, det uppstod en del chanser men Craftstaden spelade ett genuint försvarsspel samtidigt som bollen rullade på mållinjen vid ett par tillfällen.

Bensinen tog slut och Craftstaden kunde göra 5-2 i tom målbur med tjugo sekunder kvar inför ett exploderande ljud i hemmahallen.

Klingan inför Craftstaden borta
2015-03-27 15:49

Efter förlusten hemma senast åker vi upp till Oskarshamn med vetskapen att vi behöver vinna två raka matcher mot laget som slutade 1:a i serien. Vi kommer även ha ca 700 smålänningar emot oss som kommer göra allt för att få oss ur balans. Detta är enormt inspirerande och ska bli sjukt roligt. Vi har full koll på Craftstaden och vet vad som krävs av oss för att vinna dessa två matcherna.

 

Vi är oerhört laddade för uppgiften och kommer ge 110 % i varenda duell. Vår laganda och vilja kan bära oss långt och förhoppningsvis så dansar och sjunger vi i omklädningsrummet ca 18.30 på söndag kväll!


Forza Falcons!

Maria satsar vidare!
2015-03-27 11:02
Foto: Lokaltidningen

Det är med stor glädje och stolthet vi idag kan offentliggöra att Maria Laurenius förlänger med SST NET Falcons.

 

Maria spelade samtliga 20 seriematcher för damerna den gångna säsongen och noterades för 16 mål och 14 assist. Detta gav henne en åttondeplats i damtvåans poängliga och att hon kom trea i den interna poängligan. Sen gjorde hon dessutom 10 poäng på 4 matcher i Skånemästerskapen. Som ni ser så är det en viktig pjäs för damlaget som nu är klar för ytterligare en säsong.

 

- Jag bestämde mig inför förra säsongen att jag då skulle göra min sista innebandysäsong. Detta stod klart för mig även efter sista matchen. Men efter ett missat kval och tråkigt slut kändes jag inte helt ok med beslutet trodde jag tagit, säger Maria och fortsätter:

 

- Jag ser fram emot en ny säsong i SST NET Falcons. Detta tillsammans med ett härligt och duktigt innebandylag. Trots att jag är ”lite” äldre än de flesta av de andra tjejerna känner jag att jag har något att tillföra och jag känner också att jag har mer att visa. Att Tony går in i den redan hårt arbetande ledarstaben och därmed följer med på resan med laget ser jag som en fantastisk möjlighet för oss alla att utvecklas vidare tillsammans.

 

Patrik Engström, damansvarig:

- Vi är så klart jätteglada över att ”Miss Falcons” valt att förlänga sitt kontrakt med oss. Maria betyder jättemycket både som spelare, lagkamrat och ledstjärna för de unga talangerna. Den kunskap och rutin som Maria besitter kommer att vara guld värd för oss i kampen om topplaceringarna i D2:an kommande säsong.
Rutinerad ledare förstärker damstaben
2015-03-27 09:47

- Vi i damlaget är riktigt glada och optimistiska till att nygamle tränaren Tony Christensen är tillbaka i hetluften.

 

Orden kommer från Patrik Engström, damansvarig i SST NET Falcons. Och Patrik fortsätter:

 

- Vi ser Tony som en grym tillgång för laget och staben runtom damerna. Tony är en av de mest rutinerade tränarna i Skåne och det skall bli mycket inspirerande att få jobba med honom. Nu börjar lag och stab sätta sig och jag måste säga att det börjar se riktigt bra ut inför nästa säsong. 

 

Tony själv om uppdraget:

 

- Det ska verkligen bli spännande att träna SST NET Falcons damlag igen. Som jag ser det är laget mycket talangfullt i alla lagdelar och får vi till alla delarna så har jag svårt att se att föreningen någonsin haft en bättre trupp. Vi jobbar fortfarande med en del nyförvärv men det ser positivt ut. Så det ska bli mycket skoj att jobba med Patrik Engström och övrig ledarstab. Även organisationen runt laget ser imponerande ut med kompetenta och engagerade människor.

 

Välkommen (tillbaka) Tony!
Nyheter från våra lag