Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Tung trio förlänger med SST NET Falcons
2015-04-16 22:33

Tung trio förlänger med SST NET Falcons

 

60 mål och 42 assist. Det är vad Lisa Hansson, Felicia Wäfors och Linnea Jönsson producerade den gångna säsongen i SST NET Falcons. Så det är med stor glädje vi nu kan offentliggöra att alla tre förlängt sina avtal med klubben.

 

- Det är oerhört skönt att ha kvar dom här tre tjejerna på fortsatta resa tillsammans. Linnea är en pålitlig och rutinerad målskytt, Felicia den elegante teknikern och framspelaren samt Lisa som är den smarta och oerhört hårt arbetande centern, säger klubbens damansvarige Patrik Engström när vi pratade med honom på torsdagskvällen.

 

Damlaget kör inomhus en vecka till innan det är en månads uppehåll när det gäller gemensam träning. Tränarstaben har beordrat tjejerna egen träning så nån direkt vila blir det inte tal om. I början av juni sparkar sommarträningen igång och det är dags att bygga upp fysiken rejält inför säsongen 2015/2016.

Patric mot nya utmaningar
2015-04-15 11:56
Foto: Lokaltidningen

Det blev igår klart att SST NET Falcons herrlagstränare Patric Johansson lämnar sitt uppdrag för nya utmaningar.

 

Patric kommenterar själv det hela:

- Det var ett oerhört svårt beslut att fatta men ju längre tiden gick desto mer kände jag att det var dags för en ny utmaning. Falcons kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag vill tacka alla för dessa 10 år som jag har fått äran att vara tränare i klubben. Det har varit en fantastisk tid och det kommer självklart att kännas både tomt och lite konstigt ett bra tag framöver. Tack för allt!

 

Under sina år i klubben ledde Patric ledde bl.a. laget i Allsvenskan och under de två senaste åren i division 1, så har säsongerna krönts med playoff till just Allsvenskan.

 

SST NET Falcons vill ta tillfället i akt att tacka Patric så mycket för alla åren i klubben och önska honom varmt lycka till framöver.

 

Arbete med att hitta en ny herrtränare är igång.

Ungdomslag intar Varberg
2015-04-09 21:35

Den här helgen kommer fyra ungdomslag från SST NET Falcons att åka upp och spela Warbergsspelen. Det handlar om de nyblivna silvermedaljöserna i Skånemästerskapen F12 samt P12, P13 och P14.

 

Lagen kommer att bo ståndsmässigt tillsammans på Varbergs Kurort men spela matcher runtom i Varberg med omnejd. Matcherna för SST NET Falcons sparkar igång redan kl. 18 fredag kväll och innan det är läggdags ska alla fyra lag ha spelat varsin match. Ni kan följa lagens framfart på www.warbergsspelen.se eller via appen som ni också hittar på deras hemsida.

 

- F12 spelar i grupp C tillsammans med Träslövsläge IF, Lindome IBK och Rydboholms SK.

- P12 spelar i grupp A tillsammans med Växjö IBK Vipers, Eken IBK och IBF Göteborg.

- P13 spelar i grupp A tillsammans med Vara IBK, Warberg IBF, Herrestads AIF och Floda IBK.

- P14 spelar i grupp A tillsammans med Warberg IBF, GS 86 AIF, Mölndals IBF och Växjö IBK Vipers.

 

Håll tummarna för oss och kom gärna förbi och heja!

Jakob Ohlsson belönas med stipendium
2015-04-09 11:24
Foto: Ulf Bjarke

Idrottsrörelsen bygger på det ideella ledarskapet, cirka 77 000 ledare är engagerade inom skånsk idrott. Tillsammans lägger de skånska idrottsledarna ner miljontals med timmar. Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka och fostra ungdomarna och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling.

 

Jakob Ohlsson är en av totalt 200 skånska idrottsledare som kommer att tilldelas Skånes Idrottsledarstipendium 2015. Stipendiet för goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne är på 7 000 kr. Utöver detta kommer SST NET Falcons som förening att erhålla 3 000 kr att användas till utvecklande insatser i föreningen.

 

Ceremonin och utdelning av stipendierna som delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten kommer att äga rum i Sparbanken Skåne Arena den 20 maj.

 

SST NET Falcons nominerade Jakob Ohlsson med följande motivering:

”När Jakob tog över som ungdomsansvarig i vår förening så var vi i en negativ trend med minskat antal barn och ungdomar i föreningen. Vi hade även svårt att rekrytera ledare till våra lag. Jakob har på bara ett par år vänt denna trend helt om. Idag har vi lag i alla åldersgrupper på pojksidan och även tjejlagen växer. Antalet ledare i ungdomslagen har aldrig varit större och ännu mer imponerande är att alla stannar kvar. Jakob och hela hans familj är engagerade i föreningens övriga verksamheter såsom kioskverksamhet, styrelse, arrangemang osv. Det är ganska ofta man träffar på dom i vår kiosk i Landskrona IH där dom bidrar med sitt glada humör.

Det ska tilläggas att utföra denna mirakelvändning i en stad som vår, Landskrona, är en extra stor bedrift. Många föreningar har just nu väldigt svårt i vår kära stad.”

 

Vi ringde upp Jakob och gratulerade till utnämningen.

- Tack, ja det var en trevlig överraskning som jag fick i mailboxen i helgen. Jag hade ingen aning om att föreningen valt att rekommendera mig till något stipendium. Känns skoj att Skåneidrotten uppmärksammar idrottsledare som finns i Skåne och som gör en stor insats för alla våra ungdomar.

 

Hur tänker du använda stipendiet?

- För min del så tog det inte många sekunder att besluta mig för hur jag tänker använda denna summa. Jag skänker tillbaka hela beloppet till föreningen. Enligt vår ungdomspolicy så får alla ungdomslagen betalt från föreningen till att delta i två cuper. Jag har informerat styrelsen om att till den kommande säsongen så ger detta stipendium möjligheten för alla ungdomslagen att delta i tre cuper. På detta sätt kommer stipendiet alla ungdomarna till godo. Att vara iväg på cuper är både spännande och utvecklande. Ungdomarna får matchträning och oftast blir det en trevlig upplevelse med hela familjen på läktaren. Likaså träffar man ungdomar från andra föreningar och kan knyta nya bekantskaper. På detta sätt blir alla, både spelare och familjerna, vinnare av ett sådant här stipendium.

 

Till sist nu börjar säsongen rundas av – vad händer här närmast?

- Ja, det är på sluttampen med säsongen men det är ändå intensivt. Vi ska till Warbergsspelen i morgon tillsammans med F12, P12, P13 och P14. På måndag är det årets viktigaste match, dvs. föräldramatchen – det lär bli många sträckningar… haha! Förra året körde killarna över oss totalt och om jag inte lyckas ”dopa” föräldralaget med några herrlagsspelare så lär det bli en ännu större överkörning detta år. Sedan återstår vår årliga ungdomsavslutning på Folkets Hus på tisdag kväll. Alla ungdomar och föräldrar är hjärtligt välkomna denna kväll.

Linn blickar framåt
2015-04-08 18:11
Foto: Lokaltidningen

Det är lätt att man alltid bara framhäver spelare som alltid gör en massa mål och assist. Men det finns alltid grovjobbare och krigare bakom dessa lirare. En tjej som sällan hamnar i målprotokollet men som alltid ger 100% och som är oerhört tuff att möta är Linn Jeppsson-Widerberg, kapten i SST NET Falcons damlag.

 

Vi som sett Linn kliva in på plan när det är match vet också att det ”fighting facet” skojar man inte bort. Det är en spelare som säkert många lag vill ha på sin egen sida och inte på motståndarnas. Det är så klart glädjande att konstatera att vi får se Linn i den svarta SST NET Falcons-tröjan framåt hösten när säsongen 2015/2016 drar igång. Vi ringde upp Linn och tog pulsen på henne.

 

Hej Linn! Det är på dagen en månad sen säsongen tog slut för er. Hur har du det och hur känns det idag med lite distans till allt?

- Hej hej! Tack det är bara bra med mig. Ännu en säsong är avslutad och tyvärr ett missat kval med två ynka poäng. Besvikelsen genomsyrade hela laget, men tillsammans kom vi överens om att se det som en stepping stone och komma tillbaka starkare och ännu hungrigare till nästa säsong. Själv är jag mer taggad än någonsin!

 

Då får motståndarna se upp i höst. En taggad Linn är inte att leka! Hur ser du på kommande säsong då?

- Med den glädjande nyheten om Tonys comeback, så tror jag den sista pusselbiten fallit på plats. Jag ser framemot en ny säsong med alla de härliga tjejerna, ledarstaben och vår fantastiska publik.

 

Sommarträning väntar runt hörnet och det ser du väl fram emot?

- Nja, en som längtar efter sommarträning är väl snarare Johanna Kvist. Men jag ska minsann visa henne och dom andra tjejerna att nu ska ta ett kliv till och bli ännu starkare och ännu bättre tillsammans!


Påskhälsningar
2015-04-02 07:00
SST NET Falcons vill passa på att önska alla en riktigt glad påsk!
Nyheter från våra lag
F12, 15/04 03:50 
F12, 07/04 03:23 
P14/P15, 29/03 11:16 
P14/P15, 21/03 10:57