Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons nya hemsida!
Foto: Ulf Bjarke

SST NET Falcons är stolta att presentera vår blomstrande ungdoms- och seniorverksamhet. Här tror vi på glädje och gemenskap. Navigera gärna runt och bekanta dig med den nya hemsidan. Vi hoppas att du kommer att trivas här! Du kan även följa oss på Facebook. Klickar Gilla upp till höger på sidan.


Har du tips och idéer på vad du vill läsa om på hemsidan, så maila oss på innebandy@sstnetfalcons.se så ska vi försöka att tillgodose era önskmål. Vi vill ju ha en levande hemsida med information och nyheter som tilltalar just DIG.


Än en gång, hjärtligt välkommen hit!

Seger i SST NET Falcons Invitation‏!
2014-09-21 09:09
Foto: Ulf Bjarke
Under lördagen spelades första upplagan utav SST NET Falcons Invitation där damerna tog tre segrar utav tre, man gick runt på alla spelare i truppen med visionen att ha alla spelare redo inför seriepremiären mot Häljarps SK nästa söndag. 

Första matchen ställdes man mot Malmö FBC Ungdom en match där man inte fick igång något ordentligt tempo på varken ben eller boll och under hela matchen hade man 2 skott som var värde att nämna, lyckligtvis så hittade dessa två bollar nät och kombinerat med ett godkänt försvarsspel så räckte det med en 2-1 seger i första matchen mot Malmö. Styrkebesked att vinna denna matchen trots att man inte gör sin bästa match. 

Inför andra matchen så visste man att man på pappret skulle möta ett betydligt starkare lag och ett betydligt individuellt bättre skolade spelare i form utav Färjestadens IBK som kvalade till division 1 förra säsongen, som även hade vunnit över Halmstad tidigare under dagen med 3-1. Damerna gör sin bästa match för dagen mot just Färjestaden, tempot var betydligt bättre på både boll och ben, trots det kändes det som att det fanns mycket mer att ta utav. Trots att Färjestadens bjuds på en straff, och två oturliga situationer som alla resulterar i mål så lyckas damerna hämta upp två underlägen under matchen och vinna med 4-3, även här får vi summera med styrkebesked att vinna denna matchen och att man hämtar upp underläge två gånger mot ett disciplinerat och grymt bra individuellt skolat Färjestadens IBK.

Inför tredje matchen visste man att det räckte med oavgjort resultat för att ta hem dagens turnering, men något oavgjort resultat var det aldrig snack om, det var vinst som gällde. Halmstad hade under dagen kört ett väldigt hårt presspel mot både Malmö och Färjestaden så man var beredda på att man skulle bli jagade i tre perioder. Men istället blir det tvärtom Halmstad väljer att parkera bussen i eget slott i tre perioder istället, vilket ökar kraven på damerna som måste löpa hårdare och spela bollen snabbare. Även denna matchen så hämtar man upp ett underläge och i sista perioden kommer även den viljan vi vill se nästa söndag där man krigar in seger målet och tar hem tredje vinsten för dagen med 3-2.

Sammanfattningsvis så får man svar på det sista inför seriepremiären nästa söndag, man får bra känslor med sig i form utav tre vinster och styrkebesked att man lyckas hämta upp underlägen och vinna matcher trots att man inte gör sina bästa prestationer. Vi kan avsluta genrepet med positiva känslor och börja uppladdningen inför seriepremiären borta mot Häljarps SK nästa söndag. 
Årets viktigaste besked för SST NET Falcons!
2014-09-20 13:33
Foto Ulf Bjarke
I veckan kom beskedet SST NET Falcons väntat på under hela försäsongen.
# 10 Rickard Jakobsen kommer till spel även denna säsong.

Jakobsen har gjort 225 seriematcher för Falcons och gjort
imponerande 441 poäng fördelat på 255 mål och 186 assist.

Vi hann få en lång pratstund med Rickard inför morgondagens seriepremiär mot Halmstad.

Du har bestämt dig för att spela i år efter att ha arbetat hårt med styrelsearbete under sommaren. Varför vill du spela för SST Net Falcons även denna säsong? 

Som vanligt när det börjar närma sig seriepremiär blir man riktigt sugen på att snöra på sig skorna, och bara ut och jaga den lille vite bollen. Det är väl en känsla som smugit sig på under en tid nu när man jobbat sjukt mycket med allt runt klubben och på nått sett ville jag inte bara stå bredvid när vi än en gång skriver historia i Landskrona IH. Detta blir den fjärde klubben jag spelar med i Landskrona. (RC Falken, IBK Norrestad, La Falcons och SST NET Falcons)  

Du har spelat i svenska Superligan. Vem är den bästa spelaren du har spelat med?

Oj! Det var ingen lätt fråga. Har fått äran att spela med många duktiga lirare men för att nämna några. Tobias Blixt, Alexander Nede som jag spelat med i både FCH och Falcons, sen spelade jag med Karl-Johan Nilsson som varit kapten i landslaget ett antal år. Men spelare jag spelat med hela min karriär och som är Landskronaspelare är Jocke Larsen och Micke "greken" Henriksson.

Vilka tror du vinner div.1 södra Götaland och varför? 

Ska jag vara ärlig har jag inte haft någon focus på vilka vi har i serien. Skulle tro att Craftstaden blir farliga i år. Dom visaderedan förra året att dom har ett bra lag på gång. Men får vi ihop det tror jag även vi kan vara med och slåss om en topplacering.

I år är Christian Persson kapten. Hur kommer den kännas att vara utan bindeln i år? 

Haha bra fråga! Det kommer kännas lite annorlunda, det ska inte sticka under stolen med. Men Krille kommer göra det jobbet grymt bra. Han är en riktigt bra ledare och förebild för dom yngre spelare. Men jag kommer nog vara lite kapten i smyg och tjata lite extra på domarna utan bindeln ändå ;) 

Hur är formen? 

Helt Ok! Har ju inte bara legat hemma på soffan i sommar, även om det blivit ett par timmar extra där. Har blivit en del löpning och korpfotboll. Tycker jag hängde med bra på träningarna i veckan och gjorde även det avgörande målet i  tisdags.

Vad bedömer du är laget SST Net Falcons styrka i år? 

Tycker vi har en bra mix på åldern i laget. Många yngre hungriga som ska försöka ta min plats efter att jag tagit tillbaka den från dem ;). Vi har en av seriens bästa målvakter i Danne Lind. 
Vi känner varandra bra och vet vad vi går för när det väl gäller, vi ger oss aldrig.

Du håller på United i premier leauge, vem är din favoritspelare och varför? 

Självklart gör jag det! Tog fram mina United tröjor från garderoben för ett tag sen och ibland dom var där säkert fem Rooney-tröjor så det borde vara han. Beckham var det nog när han fortfarande spelade. Varför? Det är spelare som alltid ger hundra för laget och kliver fram och avgör matcher när det behövs som mest (lite som jag ;)

Vad är ditt mål med säsongen? 

Bli snabbare, bättre passningar, bättre skott..... nja kanske inte. Har inte tänkt så mycket på det, men vara stabil i alla matcher och såklart, vinna poängligan i laget. 

Varför ska Landskronabor åka till Halmstad och se premiären? 

För där kommer vara riktigt mycket folk som kommer och tittar. Sen att SST NET Falcons gör sin första tävlingsmatch och skriver in sig i historieböckerna med ytterligare ett lag.

Vilket är ditt viktigaste mål genom alla tider?

Detta var inte lätt! Har gjort en del mål, så svårt att komma ihåg ;). Kanske är det 6-5 målet mot Willands i DM-Finalen 2004, den satt rätt gött. På den tiden spela vi i div3 så det var rätt stort att ta hem skånemästerskapen då.Tränare Patric Johanssons hälsning till folket i Landskrona!
2014-09-18 10:55
Tränaren i SST NET Falcons Patric Johansson vill se mycket publik på IH när laget spelar denna säsongen! Foto: Ulf Bjarke

På söndag möter SST NET Falcons i seriepremiär i Halmstad. Du har gjort många seriepremiärer både för Falcons och för andra lag i t.ex. Svenska Superligan. Är det någon skillnad på känslan inför årets premiär till skillnad från tidigare säsonger?

Känslan är ungefär densamma varje gång. Kanske är det lite annorlunda i år med tanke på att det är väldigt svårt att säga var vi står. Hur som helst ska det bli riktigt kul att åka till Halmstad och spela om poäng igen, och som vanligt kommer vi kriga till sista droppen för att ta med alla poäng hem till Landskrona.

 

I morgon fredag tränar laget för sista gången innan det är dags att börja spela om poäng. Vad kommer ni att fokusera på?

Det kommer bli en liten generalrepetition av det mesta med extra fokus på uppspel och powerplay.


Hur bedömer du kapaciteten av årets upplaga av SST NET Falcons?

Svårbedömd. Vi har en yngre och mer oerfaren trupp jämfört med föregående år. Det behöver inte innebära att truppen är sämre för den skull men det kommer krävas att någon/några av de yngre spelarna lyfter sig. Jag vill gärna se en situation där en eller flera ”sticker iväg” och där de andra får ta upp jakten för att hänga på. Kan vi skapa den utvecklingen så kan det mycket väl bli en framgångsrik säsong.


Du har tränat många profiler genom åren. Vem är den allra bästa och varför?

Oj, det var en svår fråga. Som du säger så har det ju blivit en del med åren.

För att nämna några från Falcons så var Jocke Larsen en fantastisk back, Tobias Blixt en exceptionellt bra målskytt, Rickard Jacobsen en poängkung av rang och Carl Nilsson en riktig talang och numera en tongivande spelare i FCH. De tre mest meriterade spelarna var ändå Jacob Olofsson Adelin från min tid i IBK Succé, den mångårige förstemålvakten i Svenska landslaget Peter Sjögren från tiden i Finspångs IBK och Mattias Mikulski, kapten i det Polska landslaget.

 

Vilket är ditt favoritlag om du räknar alla sporter och vad kan du ta med dig från det lagets strategi in i SST NET Falcons?

Jag har inget direkt favoritlag, men däremot har jag ett landslag och en förbundskapten som jag såg upp till för många år sen, och det var det svenska landslaget i handboll under ledning av Bengt Johansson. Jag gillade Bengans sätt att bygga ett lag där spelarna hela tiden var delaktiga, där ledaren hade en bra balans och på det sättet skapade ett grymt lag där alla kände delaktighet.

 

Vad har du för råd till folk i Landskrona inför hösten?

Kom ut till IH och se ett intressant lag utvecklas. Jag kan garantera spänning, dramatik och ett lag som kommer ge absolut allt för att vinna varje match.

Genrep inför premiären!
2014-09-17 22:00
Foto: Ulf Bjarke
Glöm inte att boka upp hela eran lördag och kom och stötta SST Net Falcons damlag som genrepar inför seriepremiären borta mot Häljarp nästa söndag den 28/9. 

Talangfabriken Färjestaden, Topplaget i Hallands 2an Halmstad och Skånes talangfabrik Malmö FBC gästar Landskrona Idrottshall, varmt välkommen! 


Rutinerade "Dahla" inför ännu en premiär!
2014-09-17 21:47
Foto Ulf Bjarke
Vi träffade rutinerade Niklas Dahlström som har gjort ett antal seriepremiärer för Falcons.
På söndag möter SST Net Falcons Halmstad i seriepremiären av division 1 södra Götaland säsongen 2014/15.

Du har gjort ett antal seriepremiärer för Falcons. Hur är känslan inför söndagens match?
- Ja, man har gjort ett par premiärer i den svarta tröjan. Och som vanligt inför en premiär så är man tokladdad att det äntligen drar igång. Samtidigt lite nervositet och spänd på hur vårt laggbygge kommer att stå sig i årets serie. Vi har tappat en del namnkunniga lirare, vilket betyder att fler får chansen att stiga fram i år och hoppas någon av dom yngre tar den chansen! Var skönt att få med sig en seger i genrepet mot FBC Engelholm (8-7, efter en starkt avslutning).

Vem tycker du är Falcons bästa spelare genom tiderna?
- Ett svårt val!! Varit många bra spelare genom åren! Men mitt svar blir Tobias Blixt! Han kom hit när vi låg i div 3! Efter spel med Högaborg och en proffsutflykt i Schweiz, kom han hit och visade direkt sin proffsighet! Bidrog med mycket rutin både på och utanför planen. Öste in mål och poäng och bidrog stort till avancemangen uppåt i seriesystemet!! En härlig kille med stort Falconshjärta!!

Vem tror du kommer dominera det "nya" SST Net Falcons in i framtiden?
- Tror starkt på Simon Jönsson & Migge Thun!! Migge kommer leda defensiven och en framtida kapten, medans Simon kommer hänga kassarna och vara viktig på offensiv halva!!!

Beskriv själv dina styrkor på banan!
- Svårt att beskriva sig själv...men mitt positionsspel och speluppfattning, Bra tvåvägsforward som sliter i 60 min!

Premier leauge är ett hett diskussionsämne i omklädningsrummet. Vilket lag i premier leauge är mest likt SST Net Falcons och varför?
- Ojojoj, tuffaste frågan!! Mitt lag är ju Man United, men på den dominanta nivån är vi i SST Net Falcons inte än!! Ska i så fall vara att vi båda har den bästa hemmaarenan!! Men mitt svar på frågan får bli EVERTON... Båda lagen är utan direkta storstjärnor men gör ett förbannat bra jobb ändå!
Tränarna (Johansson/Martinez lyckas få ut det bästa av trupperna. Lagen levererar talanger till dom större/bättre lagen (läs: Lindberg/Lidholm/Nilsson/Rubensson/Mattsson/Rooney/Rodwell/Barkley?)
Båda lagen är på väg uppåt, bara en tidsfråga innan Falcons lirar i Allsvenskan igen och Everton i Champions League!
Nyheter från våra lag