Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
SERNEKE spelar vidare i Förstafemman
2015-04-27 13:15

En av Sveriges största byggkoncerner, SERNEKE, satsar vidare på SST NET Falcons. Bolaget med Göteborg som sitt säte inledde inför förra säsongen ett sponsorsamarbete med föreningen och väljer alltså nu att förlänga avtalet.

 

Tomas Järund, kommunikationschef på SERNEKE:

- Vi går in i sponsring med huvudsyfte att främja det samhällsansvar som Sveriges idrottsföreningar bidrar med. SST NET Falcons är en förening på framfart och vi känner att det passar ihop med oss som företag. Första året har varit precis det vi önskat med en tydlig dialog som främjar både SST NET Falcons likväl som vår fortsatta etablering i Landskronaområdet.

 

Lars Persson, ordförande i SST NET Falcons:

- Vi är så klart oerhört glada över detta. Att ha kvar SERNEKE i ”laget” betyder väldigt mycket för oss. Det är många faktorer som spelar in för att driva en idrottsförening framåt och alla är lika viktiga – spelarna, ledarna, våra supportrar på läktaren och våra supportrar i form av sponsorer. Att ha en bjässe som SERNEKE med på resan är ett riktigt bra bevis på att vi är på rätt väg, att man tror på oss.

 

- När man ser på de projekt som SERNEKE har så imponerar så klart Göteborgs Nya Arena allra mest. En multiarena av yttersta klass! Tänk om vi på sikt skulle kunna få till något liknande i Landskrona. Vi är verkligen inte bortskämda med bra hallar i Landskrona och när vi var uppe och spelade Warbergsspelen för några veckor sen så inser man att vår stad ligger en bra bit efter på den fronten. De hade 18 planer till sitt förfogande.

Christian Persson ny tränare för herrlaget
2015-04-24 20:41

Det är med stor glädje som vi kan presentera Christian Persson som ny tränare för SST NET Falcons herrlag. Allt blev klart på fredagskvällen.

 

Christian som senaste säsongen gjort stor succé som kapten, anförare i herrlaget och sedermera lagets MVP har skrivit på ett 2-årskontrakt som spelande huvudtränare.

 

Klubbens herransvarige Rickard Jacobsen kommenterar det hela så här:

- Det har varit riktigt hektiskt den senaste tiden. Många samtal fram och tillbaka för att få detta på plats. Jag är väldigt glad över att Chrille blir den som tar över herrlaget.

 

Ordförande Lars Persson är lika nöjd:

- Att signa Christian kändes helt rätt! Han är väldigt omtyckt i alla led och är en synnerligen sympatisk kille. När han berättat om sina tankar och sin filosofi så känner jag bara enbart att det ska bli oerhört intressant att följa honom när han leder herrarna de kommande säsongerna.

 

Christian själv om uppdraget:

- Det ska bli grymt kul att ta ytterligare ett steg i min innebandykarriär. Jag är väldigt taggad inför denna uppgift och mycket tänk just nu är innebandy. Det är skönt när familjen vill detta lika mycket som jag.

 

På frågan om hur han ser på hur laget ska spela under hans ledning så svarar han så här:

- Ni kan förvänta er ett fartfyllt Falcons nästa säsong. Det är så klart synd att vi tappar en del rutin men det är då de yngre spelarna får ta över och jag är övertygad om att de tar chansen. Forza SST NET Falcons!


Arbetet med att bygga upp en bra ledarstab runt Christian och herrlaget håller på att ta form.


Lycka till coach Pato!

Tung trio förlänger med SST NET Falcons
2015-04-16 22:33

Tung trio förlänger med SST NET Falcons

 

60 mål och 42 assist. Det är vad Lisa Hansson, Felicia Wäfors och Linnea Jönsson producerade den gångna säsongen i SST NET Falcons. Så det är med stor glädje vi nu kan offentliggöra att alla tre förlängt sina avtal med klubben.

 

- Det är oerhört skönt att ha kvar dom här tre tjejerna på fortsatta resa tillsammans. Linnea är en pålitlig och rutinerad målskytt, Felicia den elegante teknikern och framspelaren samt Lisa som är den smarta och oerhört hårt arbetande centern, säger klubbens damansvarige Patrik Engström när vi pratade med honom på torsdagskvällen.

 

Damlaget kör inomhus en vecka till innan det är en månads uppehåll när det gäller gemensam träning. Tränarstaben har beordrat tjejerna egen träning så nån direkt vila blir det inte tal om. I början av juni sparkar sommarträningen igång och det är dags att bygga upp fysiken rejält inför säsongen 2015/2016.

Patric mot nya utmaningar
2015-04-15 11:56
Foto: Lokaltidningen

Det blev igår klart att SST NET Falcons herrlagstränare Patric Johansson lämnar sitt uppdrag för nya utmaningar.

 

Patric kommenterar själv det hela:

- Det var ett oerhört svårt beslut att fatta men ju längre tiden gick desto mer kände jag att det var dags för en ny utmaning. Falcons kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag vill tacka alla för dessa 10 år som jag har fått äran att vara tränare i klubben. Det har varit en fantastisk tid och det kommer självklart att kännas både tomt och lite konstigt ett bra tag framöver. Tack för allt!

 

Under sina år i klubben ledde Patric ledde bl.a. laget i Allsvenskan och under de två senaste åren i division 1, så har säsongerna krönts med playoff till just Allsvenskan.

 

SST NET Falcons vill ta tillfället i akt att tacka Patric så mycket för alla åren i klubben och önska honom varmt lycka till framöver.

 

Arbete med att hitta en ny herrtränare är igång.

Ungdomslag intar Varberg
2015-04-09 21:35

Den här helgen kommer fyra ungdomslag från SST NET Falcons att åka upp och spela Warbergsspelen. Det handlar om de nyblivna silvermedaljöserna i Skånemästerskapen F12 samt P12, P13 och P14.

 

Lagen kommer att bo ståndsmässigt tillsammans på Varbergs Kurort men spela matcher runtom i Varberg med omnejd. Matcherna för SST NET Falcons sparkar igång redan kl. 18 fredag kväll och innan det är läggdags ska alla fyra lag ha spelat varsin match. Ni kan följa lagens framfart på www.warbergsspelen.se eller via appen som ni också hittar på deras hemsida.

 

- F12 spelar i grupp C tillsammans med Träslövsläge IF, Lindome IBK och Rydboholms SK.

- P12 spelar i grupp A tillsammans med Växjö IBK Vipers, Eken IBK och IBF Göteborg.

- P13 spelar i grupp A tillsammans med Vara IBK, Warberg IBF, Herrestads AIF och Floda IBK.

- P14 spelar i grupp A tillsammans med Warberg IBF, GS 86 AIF, Mölndals IBF och Växjö IBK Vipers.

 

Håll tummarna för oss och kom gärna förbi och heja!

Jakob Ohlsson belönas med stipendium
2015-04-09 11:24
Foto: Ulf Bjarke

Idrottsrörelsen bygger på det ideella ledarskapet, cirka 77 000 ledare är engagerade inom skånsk idrott. Tillsammans lägger de skånska idrottsledarna ner miljontals med timmar. Idrottsledarna är de som näst efter familjen och skolan har de största möjligheterna att påverka och fostra ungdomarna och härigenom bidra till en positiv samhällsutveckling.

 

Jakob Ohlsson är en av totalt 200 skånska idrottsledare som kommer att tilldelas Skånes Idrottsledarstipendium 2015. Stipendiet för goda ledarinsatser inom barn- och ungdomsidrotten i Skåne är på 7 000 kr. Utöver detta kommer SST NET Falcons som förening att erhålla 3 000 kr att användas till utvecklande insatser i föreningen.

 

Ceremonin och utdelning av stipendierna som delas ut av Sparbanksstiftelserna i Skåne och Skåneidrotten kommer att äga rum i Sparbanken Skåne Arena den 20 maj.

 

SST NET Falcons nominerade Jakob Ohlsson med följande motivering:

”När Jakob tog över som ungdomsansvarig i vår förening så var vi i en negativ trend med minskat antal barn och ungdomar i föreningen. Vi hade även svårt att rekrytera ledare till våra lag. Jakob har på bara ett par år vänt denna trend helt om. Idag har vi lag i alla åldersgrupper på pojksidan och även tjejlagen växer. Antalet ledare i ungdomslagen har aldrig varit större och ännu mer imponerande är att alla stannar kvar. Jakob och hela hans familj är engagerade i föreningens övriga verksamheter såsom kioskverksamhet, styrelse, arrangemang osv. Det är ganska ofta man träffar på dom i vår kiosk i Landskrona IH där dom bidrar med sitt glada humör.

Det ska tilläggas att utföra denna mirakelvändning i en stad som vår, Landskrona, är en extra stor bedrift. Många föreningar har just nu väldigt svårt i vår kära stad.”

 

Vi ringde upp Jakob och gratulerade till utnämningen.

- Tack, ja det var en trevlig överraskning som jag fick i mailboxen i helgen. Jag hade ingen aning om att föreningen valt att rekommendera mig till något stipendium. Känns skoj att Skåneidrotten uppmärksammar idrottsledare som finns i Skåne och som gör en stor insats för alla våra ungdomar.

 

Hur tänker du använda stipendiet?

- För min del så tog det inte många sekunder att besluta mig för hur jag tänker använda denna summa. Jag skänker tillbaka hela beloppet till föreningen. Enligt vår ungdomspolicy så får alla ungdomslagen betalt från föreningen till att delta i två cuper. Jag har informerat styrelsen om att till den kommande säsongen så ger detta stipendium möjligheten för alla ungdomslagen att delta i tre cuper. På detta sätt kommer stipendiet alla ungdomarna till godo. Att vara iväg på cuper är både spännande och utvecklande. Ungdomarna får matchträning och oftast blir det en trevlig upplevelse med hela familjen på läktaren. Likaså träffar man ungdomar från andra föreningar och kan knyta nya bekantskaper. På detta sätt blir alla, både spelare och familjerna, vinnare av ett sådant här stipendium.

 

Till sist nu börjar säsongen rundas av – vad händer här närmast?

- Ja, det är på sluttampen med säsongen men det är ändå intensivt. Vi ska till Warbergsspelen i morgon tillsammans med F12, P12, P13 och P14. På måndag är det årets viktigaste match, dvs. föräldramatchen – det lär bli många sträckningar… haha! Förra året körde killarna över oss totalt och om jag inte lyckas ”dopa” föräldralaget med några herrlagsspelare så lär det bli en ännu större överkörning detta år. Sedan återstår vår årliga ungdomsavslutning på Folkets Hus på tisdag kväll. Alla ungdomar och föräldrar är hjärtligt välkomna denna kväll.

Nyheter från våra lag
P12/P13, 29/04 12:07 
P12/P13, 29/04 11:48 
F12, 15/04 03:50 
F12, 07/04 03:23 
P14/P15, 29/03 11:16