Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Förlust i playoff till allsvenskan !
2015-03-29 11:29
Patric Johanssons SST NET Falcons nådde sitt andra playoff av två möjliga på två säsonger. Bild: Johan Persson HD/NST

Det blev förlust i den andra kvalmatchen borta i Oskarshamn inför en enorm hemmapublik.

Resultatet blev 5-2 och därmed är en fantastisk säsong över för SST NET Falcons.


Bortalaget inledde matchen starkt och Craftstaden såg skärrade ut. Viktor Andersson stal bollen av en hemmaback efter fjorton minuter in i första perioden och spelade fram i slottet till Thomas Ghilain som placerade in bollen vid stolpen bakom en annars storspelande målvakt i Craftstaden.


SST NET Falcons hade också som vanligt en storspelande målvakt i Daniel Lind som räddade laget vid många tillfällen både under matchen och säsongen.


Strax efter målet till 0-1 tog Viktor Andersson bollen ner bakom målet och slog en passning på ”fel sida” stolpen vilket ställde hemmamålvakten, Christian Persson förvaltade snyggt passningen och slog in bollen fram till 0-2. 

En liten men trogen och underbar skara av Falcons-supportrar på läktaren fick jubla.


I början av den andra perioden tappade SST NET Falcons markeringen vid bortre stolpen och Craftsatden kunde reducera till 1-2. Sex minuter in i perioden kom kvitteringen efter en knepig frislagssituation.


Craftstaden har ett mycket bra powerplay. SST NET Falcons kämpade ner de två första men när

den tredje utvisningen kom blev det 3-2 efter en sidledspass och skott i mål. Craftstaden gjorde sedan 4-2 i boxplay efter slarv i bortalaget.


I den sista perioden försökte SST NET Falcons kraftsamla och skapa tryck, det uppstod en del chanser men Craftstaden spelade ett genuint försvarsspel samtidigt som bollen rullade på mållinjen vid ett par tillfällen.

Bensinen tog slut och Craftstaden kunde göra 5-2 i tom målbur med tjugo sekunder kvar inför ett exploderande ljud i hemmahallen.

Klingan inför Craftstaden borta
2015-03-27 15:49

Efter förlusten hemma senast åker vi upp till Oskarshamn med vetskapen att vi behöver vinna två raka matcher mot laget som slutade 1:a i serien. Vi kommer även ha ca 700 smålänningar emot oss som kommer göra allt för att få oss ur balans. Detta är enormt inspirerande och ska bli sjukt roligt. Vi har full koll på Craftstaden och vet vad som krävs av oss för att vinna dessa två matcherna.

 

Vi är oerhört laddade för uppgiften och kommer ge 110 % i varenda duell. Vår laganda och vilja kan bära oss långt och förhoppningsvis så dansar och sjunger vi i omklädningsrummet ca 18.30 på söndag kväll!


Forza Falcons!

Maria satsar vidare!
2015-03-27 11:02
Foto: Lokaltidningen

Det är med stor glädje och stolthet vi idag kan offentliggöra att Maria Laurenius förlänger med SST NET Falcons.

 

Maria spelade samtliga 20 seriematcher för damerna den gångna säsongen och noterades för 16 mål och 14 assist. Detta gav henne en åttondeplats i damtvåans poängliga och att hon kom trea i den interna poängligan. Sen gjorde hon dessutom 10 poäng på 4 matcher i Skånemästerskapen. Som ni ser så är det en viktig pjäs för damlaget som nu är klar för ytterligare en säsong.

 

- Jag bestämde mig inför förra säsongen att jag då skulle göra min sista innebandysäsong. Detta stod klart för mig även efter sista matchen. Men efter ett missat kval och tråkigt slut kändes jag inte helt ok med beslutet trodde jag tagit, säger Maria och fortsätter:

 

- Jag ser fram emot en ny säsong i SST NET Falcons. Detta tillsammans med ett härligt och duktigt innebandylag. Trots att jag är ”lite” äldre än de flesta av de andra tjejerna känner jag att jag har något att tillföra och jag känner också att jag har mer att visa. Att Tony går in i den redan hårt arbetande ledarstaben och därmed följer med på resan med laget ser jag som en fantastisk möjlighet för oss alla att utvecklas vidare tillsammans.

 

Patrik Engström, damansvarig:

- Vi är så klart jätteglada över att ”Miss Falcons” valt att förlänga sitt kontrakt med oss. Maria betyder jättemycket både som spelare, lagkamrat och ledstjärna för de unga talangerna. Den kunskap och rutin som Maria besitter kommer att vara guld värd för oss i kampen om topplaceringarna i D2:an kommande säsong.
Rutinerad ledare förstärker damstaben
2015-03-27 09:47

- Vi i damlaget är riktigt glada och optimistiska till att nygamle tränaren Tony Christensen är tillbaka i hetluften.

 

Orden kommer från Patrik Engström, damansvarig i SST NET Falcons. Och Patrik fortsätter:

 

- Vi ser Tony som en grym tillgång för laget och staben runtom damerna. Tony är en av de mest rutinerade tränarna i Skåne och det skall bli mycket inspirerande att få jobba med honom. Nu börjar lag och stab sätta sig och jag måste säga att det börjar se riktigt bra ut inför nästa säsong. 

 

Tony själv om uppdraget:

 

- Det ska verkligen bli spännande att träna SST NET Falcons damlag igen. Som jag ser det är laget mycket talangfullt i alla lagdelar och får vi till alla delarna så har jag svårt att se att föreningen någonsin haft en bättre trupp. Vi jobbar fortfarande med en del nyförvärv men det ser positivt ut. Så det ska bli mycket skoj att jobba med Patrik Engström och övrig ledarstab. Även organisationen runt laget ser imponerande ut med kompetenta och engagerade människor.

 

Välkommen (tillbaka) Tony!
Viktig info inför Craftstaden-SST NET Falcons
2015-03-26 10:19
Till helgen är det dags för match två och eventuellt match tre i playoff till allsvenskan. Matcherna spelas i Oskarshamn och det väntas mycket folk till Oskarshamns Sporthall. Hallen tar normalt 600 personer men Craftstaden har fått dispens om att ta in ytterligare 100 personer. 
Lördagens match börjar kl 16:00 men insläppet öppnar redan kl 14:00 och vi kan räkna med en proppfull hall. 
Craftstaden har reserverat 15 platser för tillresta falconssupportrar och dom kommer att hållas till 15:15, därefter släpps dom för allmänheten. 
Nyheter från våra lag