Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons hemsida!

Första förlusten
2015-10-05 13:32
Revanschsugna killar!

Stolpe ut!

 

Andra bortamatchen för säsongen och till slut tyvärr vår första förlust denna säsong i serien. En tung förlust då det avgörs i tredje perioden. Det var en tuff bortamatch på förhand där vi hade gått igenom hur vi skulle spela för att slå Halmstad borta.

 

Första perioden inleds med att vi har kontroll över spelet och vi följer vår matchplan, men tyvärr mitt i allt detta så får de göra ett mål på precis det sätt som de brukar göra, dvs via diagonalpassningar igenom vårt försvar. Vi fortsätter dock att gnugga på och skapar många bra chanser och till slut lyckas vi få in 1-1 genom en styrning på Joel Westerlunds klubba på skott från Christian Persson. Tyvärr får de göra ytterligare ett nästan identiskt mål som deras första, vilket tar Halmstad till en ledning med 2-1 efter första perioden.

 

Efter påpekande hur vi skulle stänga ner diagonalarna såg det betydligt bättre ut i inledningen av andra period, dock var det Halmstad som efter fem minuter, lyckades få in ytterligare ett mål. Därefter tar vi tag i matchen rejält. Anfallsspelet blir tydligare och laget skapar många kvalificerade chanser och efter halva perioden så kunde Christian Persson med en fin framspelning friställa Joel Westerlund som fick lyft in bollen i mål. Laget låg på för en kvittering och när det återstod några sekunder av perioden så lyfte Andie Fleuron in en boll mot mål och på en retur rakade Christian Persson in kvitteringen.

 

Tredje perioden var ett ställningskrig där båda lagen inte ville ge bort något. SST NET Falcons fick ett power-play, men trots en del chanser så lyckas inte laget få in bollen. Kort efter att Halmstad klarat av utvisningen kommer de i en omställning och lyckas sätta in 4-3 – vilket skulle visa sig bli slutresultatet denna dag.

 

En okej insats där vi tyvärr inte lyckas med att få in bollen i mål. Ett antal ramträffar (5 st.!!!, varav den sista när det återstår 30 sekunder……) och ett bra målvaktsspel av deras målvakt gör tyvärr att vi förlorar matchen, men sett till spelet så skulle vi lika bra ha kunnat gå segrande ur denna match.

 

Det blir till att ta nya tag hemma på lördag mot Vöikers.

 

/Christian och Peter

 

Matchfakta

Period 1

07:24, 1-0, Adam Andersson (Håkan Petersson)

13:19, 1-1 Joel Westerlund (Christian Persson)

15:18, 2-1 Albin Wernebäck (Nils Jadelind)

Period 2

05:40, 3-1, Jesper Åkeson (Jonas Tarstad)

09:51, 3-2 Joel Westerlund (Christian Persson)

19:57, 3-3, Christian Persson (Andie Fleuron)

Period 3

12:18, 4-3, Joseph Hovius (Håkan Petersson)  

 

DJ18 SM-Kval
2015-10-05 13:28
Bild: Joakim "Pudding" Hedin
Vi träffades tidigt på söndags morgonen och hade en heldag framför oss..
Lämnade landskrona 07:00 och var tillbaka 22:00.
(av någon anledning landade vi i Häljarp först!!)
Innan vi går in på matcherna så hade tjejerna en super dag tillsammans. Alla tyckte att det var mkt trevligt och var inte främmande för att göra om detta i framtiden om möjligheterna öppnas igen.
Ledare Tony Christensen, Christian Melin, Jocke Hedin, Patrik Engström samt Staffan Nordhöj Skulle hålla ihop laget denna historiska dag 4 OKT 2015.
Två gemensamma träningar var allt vi hade bakom oss men någonstans trodde vi på att detta skulle gå vägen . Tyvärr fick vi på lördag kvällen att avhopp pg sjukdom.(Paulina)

Truppen: Lina B, Alex H, Isabella R.
Linn L, Lejla D, Emma N, Klara E, Hanna M, Malin S, Ellinor H, Elin J, Emma P, Sofia N,
Hanna N, Johanna J

Match 1 : Malmö FBC- HSK/Falcons 3-1
Vi startar med stor optimism, men vi får inte till det riktigt som vi vill. Lite krampaktigt spel.
Det vill sig inte riktigt och Malmö hittar några lägen och göra 3 skickliga mål på oss.
Vi ändrar om och får lite mer fart framåt men framförallt börjar vi skapa lägen. Vi lyckas till sist trycka in 1 boll i Malmö buren. Med chans på ett till. Tyvärr slutar det med Malmö vinst. Kändes trots allt som målet vi gör var viktigt då vi gissade att alla kunde slå alla i denna gruppen.

Match 2 : Stanstad-HSK/Falcons 2-5
Vi hade full koll på hur stanstad spelade och tog bort dom ganska bra. Samt de förändringar vi gjort i laget inför denna matchen gjorde att vi hade rejält med fart från början.
Kändes som vi hade kontroll även om Stanstad reducerade 2 ggr. Vi kände oss starka och drömmen om regions slutspelet började forma sig i våra huvuden.

Match 3 : HSK/Falcons- Olofström 2-4
(här hade vi en paus på 3½ timme . vilket inte alltid är av positiv karraktär.)
Vi satt och tittade på Malmö-Stanstad och var överens om att Malmö såg oinspirerade ut. Och mkt riktigt ,20 sek senare var dom i underläge.

Exakt samma sak hände oss i matchen mot Olofström. Vi fick en uppförsbacke direkt. Men vi la i en växel och spelet började sitta ordentligt. Olofström var satt under press. I pausen känns de som att Olofström är tröttare än vi. Vi drabbas av en påtvingad förändring i laget inför 2P. (sjukdom)
Vilket gör att vi inte riktigt kommer ut med samma energi..4 min tar vi timeout vid 1-2. Vi bestämmer oss för att ta ut målvakten. Vi var tvingade att vinna för att drömmen skulle gå i uppfyllelse. Draget blir lyckat 2-2 sitter stenhårt i nättaket. Känslan är härlig. Vi måste som sagt vad fortsätta och kör vidare utan målvakt. Det uppstår två mkt märkliga situationer, Olofström lyckas rulla in två bollar i tom bur och går vidare. Vår dröm går i kras. Förlusten sitter kvar i hjärnan. Men som avslutning får vi från tjejerna bara positiva vibbar att dom haft en kanon dag tillsammans.

Tack för chansen vi ledare fick att vara med på denna resa., Vi vet vad som bör förändras i själva upplägget om det skulle bli fler gånger.. Tony,Jocke,Chrille,Patrik och Spanky
HJ18 har hemmapremiär i Juniorallsvenskan
2015-10-03 19:07
På söndag startar Juniorallsvenskan för vår HJ18´s del. Vi startar med en hemmamatch mot en av favoriterna i vår juniorallsvenska grupp, nämligen FC Helsingborg.

Matchen startar klockan 12.00 i Semmehallen.

Hj18 startade annars säsongen med en match redan under lördag förmiddagen där Bjärreds IBK besegrades i Div 1 serien med 9-4 . Matchreferat och statistik finns på HJ18 sidan.
 
Inställd hemmapremiär för H4
2015-10-03 09:33

Tyvärr så är H4:s hemmapremiär inställd på lördag. När matchen kommer att spelas vet vi inte i dagsläget men vi återkommer så fort vi har mer information.

 

H4 nästa match är istället på bortaplan mot Lomma FBC H4 lördagen den 10/10 kl 15.00

Intervju med Tony Christensen
2015-10-02 11:29
Bild: Express-Bild

Hej Tony!

 

Du kom ju in som ny tränarkollega till Patrik Engström i SST NET Falcons inför denna säsongen.

Hur känns det så här långt?

Det var mycket lätt att komma in i gänget. Fantastiska ledare med Mr Engström i spetsen och spelare. Det kommer att bli en mycket trevlig säsong.

 

Du har lång historia här i klubben, men för oss som är nya, vem är du?

Har blivit gammal gubbe nu, 50 år fyllda. Sambo med Jenny, hon är den stora anledningen att man kan hålla på med detta 100 timmar i veckan. Hade inte fungerat utan hennes stöd. Vi har två barn tillsammans, Emilia 8år och Linn 16 månader. Jag har även två söner sen tidigare, Emil och Oscar. Jag arbetar även för Falcons så det blir mycket innebandy. Trodde dock att jag hade lagt taktiktavlan på hyllan men så dök detta erbjudande upp och då kunde man ju ej tacka nej.

 

Vilka fler lag har du tränat?

Jag har varit aktiv i falcons sen 1999, då tränade jag P90. Jag har även varit ledare i F90, herrlaget och även damlaget tidigare.

 

Har du representerat några andra klubbar?

Nej, har blivit Falcons trogen.

 

Vissa av tjejerna har du tränat tidigare men många är ju nya ansikten för dig. Vad tror du om detta laget?

Ett mycket spännande lag med låg medelålder. Potentialen är stor så nu är det upp till oss alla att fortsätta utvecklingen av dessa talanger och skapa en enhet tillsammans. Tror stenhårt på detta gäng!

 

Vågar du dig på en gissning om vart ni hamnar i tabellen när serien är slut?

Alltid svårt att ge sig på gissningar, mycket kan hända under säsongen. men får vi bara vara hela så ger vi alla lag i serien en rejäl match.

 

På tal om rejäl match, premiären är avklarad men ni föll mot Kävlinge IBK (3-4). Vad kan du säga om den matchen?

Det var som sagt premiär och vi är väl inte nöjda med kvaliteten i vårt spel, vi kan bättre. När bollarna studsar lite så måste man kavla upp ärmarna och det gjorde tjejerna verkligen. Det tar vi med oss, plus försvarsspelet som var bra i stort sett hela matchen.

 

Svenska innebandyförbundet har gjort det möjligt för två konkurerande klubbar att samarbeta när det gäller Damjunior SM. Du har varit drivande i frågan om att samla Häljarps SK:s och SST Net Falcons damjuniorer för att skapa ett lag. Hur långt har ni kommit med det?

Detta är ett spännande initiativ av förbundet och ett steg i rätt riktning. Speciellt tjejerna gör en för tidig debut i seniorsammanhang generellt sätt. Detta är ett sätt att samla unga spelare från flera klubbar, som annars inte har möjligheten att få tillfälle att spela ungdomsinnebandy. Seniorinnebandyn kommer förr eller senare och då har man det livet ut. Vi har haft en bra dialog med Häljarps SK som nu lett fram till detta gemensamma lag. Vi har nu haft två gemensamma träningar och tjejerna verkar trivas. Personligen ser jag gärna att detta samarbetet fortsätter och det tänker jag jobba för. Ungdomarna är värda det.

 

Stort lycka till på söndag i första steget DJSM-Kval, och även serien.

Nyheter från våra lag
Damer, 05/10 13:28 
P15, 04/10 21:52 
P15, 04/10 21:35 
Damer, 02/10 09:18