Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons hemsida!

Herrar Division 1
Skön vinst i "sudden"!
2016-09-19 16:07, Herrar Division 1
Nöjda killar! Foto:Henrik Nordell

Skön vinst i ”sudden” för herrlaget

 

På lördagen hade herrlaget hemmapremiär mot Munka-Ljungby och det skulle visa sig bli en ”tight” match som fick ett lyckligt slut i sudden, då hemmalaget kunde trycka in segermålet till 7-6.


Herrar Division 1
Nu drar det igång!
2016-09-14 15:04, Herrar Division 1
SST NET Falcons herrlag 2016/17 Foto: Express-Foto

Lyckat genrep för herrlaget. Nu drar seriespelet igång!

 

På tisdagen genomförde herrlaget sitt genrep inför seriepremiären på lördag. Det känns i kroppen och skallen att det börjar närma sig seriepremiär. Alla förberedelser med försäsong, spelide, ”special teams” och små detaljer kring laget börjar sätta sig. Känslan när laget varvar upp och fokuseringen känns 100% - den är grym! För motståndet i genrepet stod Bjärred och det märktes på killarna att de var nöjda över att äntligen få spela match i Idrottshallen igen.


Kick-off för tjejer!
2016-09-12 13:22

SST NET Falcons introducerar FFA!
2016-09-08 14:24

Tisdagen den 27 september blir ett historiskt datum för vår förening. Då drar vi igång Falcons För Alla – FFA.

 

Vi har tidigare haft ett mindre samarbete med Föreningen för Funktionshindrade i Skåne då spelare från damlaget och herrlaget gästade Puls Arena för en väldigt uppskattad match mot FFS innebandygäng. Det var dock i mars 2015 men nu drar vi alltså igång innebandy i egen regi för dessa härliga lirare. Detta gör vi under namnet Falcons För Alla (FFA).

 

Den 27 september kl. 20:00-21:30 är alltså första träningstillfället för den här träningsgruppen. Vi har lyckats rekrytera tre duktiga och förväntansfulla ledare i Christian Melin, Håkan Frick och Johan Hansen till FFA. Christian lirade ishockey som ung och har även varit hockeytränare men är numera innebandytränare och vi känner igen honom från åren i Häljarps SK. Numera är han med i ledarstaben runt i FC Helsingborgs damlag. Håkan har själv varit aktiv innebandyspelare när sporten fortfarande var ung i Landskrona och arbetar som personlig assistent. Johan har spelat innebandy på fritiden men har ett gediget intresse för föreningslivet och jobbar på ett LSS-boende.

 

SST NET Falcons ordförande Lars Persson:

- Detta har jag längtat efter sen vi gästade FFS i mars förra året! Det är ett steg i helt rätt riktning för vår förening då vi arbetar för ett livslångt idrottande utan barriärer. Innebandy är en relativt ung sport och vi är på många sätt banbrytande. Vi har sett förbundet komma med en ny utvecklingsmodell för några år sen och den vände lite upp och ner på begreppen, men den funkar riktigt bra. Likaså vill innebandyn vara inkluderande och det ser vi ju i satsningen #forALLball. Tänket är helt rätt: Innebandy ska vara till för alla!

 

Svenska Innebandyförbundet startade förra året en ny och omfattande kommunikationssatsning med namnet och hashtaggen #forALLball. FFA passar väl in i denna satsning då det handlar om att göra innebandy till en folksport som täcker över alla samhällsgrupper, bakgrunder och förutsättningar för såväl flickor och pojkar som kvinnor och män. En folksport, helt enkelt!

 

Vi fick oss en liten pratstund med Christian Melin, ledare för FFA. Berätta för oss vem du är!

- Jag är 45 år, bor i Häljarp med min familj och jobbar i Landskrona på en elfirma. Har varit innebandytränare under cirka 10 år på olika nivåer främst i Häljarps SK. Sen i våras är jag tränare i FC Helsingborgs damlag. Min bakgrund inom idrotten är annars inom hockeyn i Landskrona och gamla Lejonet som spelare och ledare under cirka 30 år.

 

Vi i SST NET Falcons är väldigt glada över att ha dig med på det FFA-tåget och att du är en av våra tre ledare för gruppen. Hur kom du i kontakt med den här satsningen och vad fick dig att haka på?

- Jag har varit i kontakt med olika personer i Falcons, främst Tony Christensson som brinner för detta och vill starta upp denna träningsgrupp, på den vägen är det. Det som fick mig att haka på är min yngsta dotter som gärna vill prova på innebandy igen. Det är ont om ledare och är man ändå och tittar tycker jag man kan ställa upp om det behövs.

 

Har du själv någon erfarenhet av arbete med funktionshindrade?

- Inte direkt, men där finns andra ledare som jobbar med detta dagligen i träningsgruppen så det skall säkert gå bra!

 

Vi hoppas på härliga tisdagar tillsammans i Puls Arena. Varmt välkomna!

 

Läs mer om #forALLball här.
Nyheter från våra lag
Herrar Division 1, 19/09 16:07 
Herrar Division 1, 14/09 15:04 
HJ18/JAS, 26/08 12:20