Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Välkommen till SST NET Falcons hemsida!

SST NET Falcons kaptener i regnbågsbindel
2016-09-29 23:10

Den här säsongen kommer kaptenerna i vårt damlag och herrlag, Hanna Johansson respektive Anders Lindberg, att bära en speciellt framtagen kaptensbindel. En bindel med ett klart budskap: Innebandy är till för alla! Det oavsett bakgrund, förutsättningar, etnicitet eller sexualitet.

 

Vi fick oss ett snack med Hanna och Anders.

 

Ni båda är ju kaptener i damlaget respektive herrlaget. Hur känns det att under den här säsongen bära vår specialframtagna kaptensbindel i regnbågens och HBTQ-rörelsens färger?

 

Hanna: Det är en ära att få representera laget och visa att vi står för allas lika värde.

Anders: Det känns jätteinspirerande att få tillhöra den skaran som är med och bär denna kaptensbindel.

 

Inspirationen till denna giv har vi fått från IFK Kristianstad vars lagkapten i herrlaget, Johan Jepson, bar en likadan under föregående säsong. Han ser det som ett statement för allas lika värde. Hur ser ni på detta?

 

Hanna: Kul initiativ. Har sett flera klubbar som hakat på detta och det är ett sätt att säga att innebandy är en sport för alla.

Anders: Jo men lite så är det, sedan tror jag idrottsrörelsen som berör så många aktiva och alla andra som är inblandad i föreningsliv kan bidra ännu mer. Detta är bara ett litet steg men det är en start.

 

Ni har ju en bakgrund med spel på lite högre nivå. Hanna i en division upp och Anders i SSL. Hur upplever ni kulturen kring denna fråga inom innebandyn? Är det ett hårt klimat i omklädningsrummen och på plan? Det finns kanske rentav en viss jargong också?

 

Hanna: Inom daminnebandyn tycker jag att vi har kommit väldigt långt och accepterat att alla är olika. Jag tycker varken det är något hårt klimat eller någon speciell jargong.

Anders: Skulle inte säga att det är ett så hårt klimat. Men med tanke på hur få manliga idrottare som är homosexuella så verkar det som att det är lite tabu.

 

Vad har ni för erfarenhet av HBTQ-frågor från innebandyn men även i största allmänhet? Hanna, du är ju själv gift med en kvinna så du har kanske en lite annan syn på det hela jämfört med en som är hetero.

 

Hanna: I Sverige är vi nog ganska lyckligt lottade där det inte finns några hinder oavsett vem man väljer att leva tillsammans med, de privilegerna har man inte i alla länder. Samtidigt så finns det en hel del som behöver förbättras, men i många fall handlar det om okunskap och föråldrade rutiner.

Anders: Jag har inte så stor erfarenhet av det om jag ska vara ärlig, därför känns detta ännu mer ärofyllt att man får vara med och bidra!

 

All heder åt er båda! Vi vet att ni kommer att bära upp den här kaptensbindeln med stor stolthet!

 

 

Läs mer om innebandy och HBTQ-frågor på förbundets hemsida under parollen #forALLball

http://www.innebandy.se/forALLball/HBTQ-fragor-forALLball/
Herrar Division 1
Herrlaget föll mot Halmstad
2016-09-29 16:10, Herrar Division 1
Revanschsugna killar blickar framåt! Foto: Express-Bild

Herrlaget föll mot ett hetare Halmstad

 

En vecka med en hel del sjukdom och annat bortfall, bidrog till en inte allt för optimal uppladdning inför Halmstadsmatchen. Det fick ändras om en del i våra femmor och tyvärr ledde detta också till att vi fick börja även denna match på två femmor.


Damer Division 1
Seger i premiären för damlaget!
2016-09-27 09:43, Damer Division 1
Seger i premiären för dessa hjältinnor. Foto: Express-Bild
Till sist lossnade det för SST NET Falcons damlag i seriepremiären.
Damer Division 1
Damlaget tekar igång serien idag.
2016-09-26 10:29, Damer Division 1
SST NET Falcons damlag 2016/17 Foto: Express-Bild

Damlaget startar säsongen på bortaplan.

Laget har haft gemensamma träningar sen maj med ett uppehåll i juli. I början på augusti gick laget inomhus.


Vi har spelat en del träningsmatcher samt tre matcher i Skånemästerskapet.

Förra säsongen led vi av för få spelare i truppen och kunde inte riktigt göra oss själva rättvisa i seriespelet. Till denna säsong har vi fyllt på truppen med genomgående bra spelare och kan hålla ett högre tempo på träningarna, vilket förhoppningsvis ska visa sig i matchspelet.


Tyvärr har vi drabbats av en del skador på försäsongen. Bla har vår fd spelande tränare Linnéa Jönsson drabbats av en svår ryggskada som tvingat henne att lägga klubban på hyllan. Väldigt tråkigt för henne att drabbas av detta besked. Vi lider alla med henne.


Serien tjuvstartar för vår del redan idag måndagen den 26/9 med bortamatch mot IBK Finn i Lund. Detta har vi alla längtat efter och det ska bli skönt att teka igång serien. Nu kör vi!

Herrar Division 1
Skön vinst i "sudden"!
2016-09-19 16:07, Herrar Division 1
Nöjda killar! Foto:Henrik Nordell

Skön vinst i ”sudden” för herrlaget

 

På lördagen hade herrlaget hemmapremiär mot Munka-Ljungby och det skulle visa sig bli en ”tight” match som fick ett lyckligt slut i sudden, då hemmalaget kunde trycka in segermålet till 7-6.


Nyheter från våra lag
Herrar Division 1, 29/09 16:10 
Damer Division 1, 27/09 09:43 
Damer Division 1, 26/09 10:29 
Herrar Division 1, 19/09 16:07 
Herrar Division 1, 14/09 15:04