Huvudsponsor
Förstafemman
_________________________
_________________________
Sponsorer
 
Sportpartners
Damernas sommarträning igång!
2015-06-03 21:00
Foto: Lars Persson

På tisdagskvällen samlades SST NET Falcons damlag i Puls Arena för den första gemensamma sommarträningen inför säsongen 2015/2016.

 

Tjejerna har kört individuell träning sen man avslutade inomhussäsongen i april, men nu är det alltid dags igen att samla gänget igen för att bygga fysik tillsammans. Ledarstaben har fått ett tillskott i form av fystränaren Andreas Jungerup. Vi bad Andreas berätta lite om sig själv och även vad tjejerna kan förvänta sig av sommarträningen under hans ledning.

 

- Jag är 38 år och har en bakgrund som elitidrottare. Jag var landslagslöpare på korta häcken i friidrott i många år och har som främsta merit ett svenskt rekord för juniorer. Jag har även deltagit i SM, Finnkamper och ungdoms-VM och ungdoms-OS. Innebandy har jag faktiskt också lirat om än inte på elitnivå.

 

En pratglad Andreas fortsätter:

 

- Som träningscoach har jag tränat friidrottsungdomar i alla åldrar men har på senare år inriktat mig på löpcoachning och då tränat vuxna i löpteknik och personlig utveckling. När det gäller SST NET Falcons damer så kommer vi att fokusera på snabbhet och löpteknik. De kommer bli en spännande tid framöver och få se hur spelarna utvecklas. I vår träning kommer vi att fokusera på att koordinera muskulaturen samt jobba med att få kraften där vi vill ha den samt även att reagera på rätt sätt då det i innebandy krävs snabba förflyttningar och beslut. Vi kommer att användas oss av både motståndslöpning med fallskärmar, överfartsredskap och kroppens egen vikt i vår träning för att lära oss hur vi på bästa sätt kan få ut kraft och fart.

 

- Den första träningen som vi hade igår innehöll många nya övningar för tjejerna som de uppskattade och fick oss att både skratta och få träningsvärk hoppas jag. Det finns mycket potential i det här laget och de närmsta träningarna kommer jag se fram emot utveckla koordinationen och sedan jobba utifrån de delar som behöver förbättras. Min målsättning med laget är att skapa mer förståelse sin egen kropp och att kunna få ut mer av sin träning och att lära laget hitta de punkter som är viktiga i träningen såväl som i det dagliga livet.

 

Andreas avslutar pratstunden och passa på att skicka med ett skönt löfte till tjejerna:

 

- Jag känner stort stöd ifrån tränar staben och ser verkligen fram emot den här sommaren fylld med ännu mer glädje och ja, faktiskt lite mer träningsvärk.

 

Vi frågade även Patrik Engström och Tony Christensen om deras tankar och planer med sommarträningen och så småningom försäsongen:

 

- Tjejerna har en säsong tillsammans och det kommer vi säkert att se på planen denna säsong. Fokus kommer vara att sätta försvarsspelet nu på försäsongen, säger Tony och kompletteras av Patrik:

 

- Vi ska vara snabbast, starkast, mest uthålliga och framför allt gladast i årets D2:a!Dagordning till årsmötet
2015-06-01 16:08
Dagordningen till SST NET Landskrona IBK:s årsmöte för verksamhetsåret 2014-2015 hittar du här.
Jakob och SST NET Falcons belönade
2015-05-22 10:42
Foto: Skåneidrotten

Som ni tidigare kunnat läsa i en nyhet här på hemsidan så är allas vår Jakob Ohlsson en av 200 idrottsledare i Skåne som belönas med stipendium från Sparbanksstiftelserna i Skåne i samverkan med Skåneidrotten.

 

Förutom att Jakob får 7000 kr som han synnerligen gentilt skänker till SST NET Falcons ungdomslag i avsikt att kunna skicka dessa på fler turneringar kommande säsong, så får föreningen 3000 kr att användas till utvecklande insatser.

 

I onsdags var det stor galafest och utdelning av stipendierna i Sparbanken Skåne Arena i Lund. Under ledning av konferencier Suzanne Sjögren intervjuades några utvalda stipendiater (däribland Jakob) på scen, det bjöds det på god mat samt trevlig underhållning i form av uppvisningar, sång och musik. Framför allt umgicks 400 härliga ledare och representanter från alla möjliga idrottsföreningar från hela Skåne.

 

Än en gång, stort grattis Jakob! Synnerligen välförtjänt!
Kallelse till årsmöte
2015-05-20 16:23

Vi hälsar härmed föreningens medlemmar hjärtligt välkomna till årsmöte för SST NET Landskrona IBK.


Gör en notering i kalendern att det är den 24 juni kl. 18 på Puls Arena.


Dagordningen kommer inom kort och årsmöteshandlingarna kommer att finnas tillgänglia senast en vecka innan mötet.

 

/Styrelsen

SST NET Falcons startar division 4-lag
2015-05-20 11:36

- Det ska bli väldigt spännande att dra igång denna satsning och vi tror att killarna kommer att utvecklas mycket under säsongen. Sedan de nya reglerna kommit är det många klubbar som hoppat på tåget med ett "andralag".

 

Orden är Pontus Christenssons, en av tre tränare för detta nya lag under SST NET Falcons vingar. Övriga två tränare kommer att vara Tomi Laamanen och Jonas Delin. Tillsammans ansvarar de också för klubbens juniorverksamhet. H4-laget kommer att bestå av äldre spelare som väljer att trappa ner, spelare från juniortruppen som ska fasas in i seniorspel samt ett par nyförvärv utav återvändande spelare som tidigare tillhört klubben.

 

Syftet med satsningen är, förutom att fasa in de äldre juniorerna i seniorspel, att de äldre spelarna kan dela med sig av sin erfarenhet och rutin och på så sätt öka kunskaperna hos de spelare som om ett eller två år ska in i seniorspel. Med tiden ska också syftet med laget vara en form av breddlag, där de som vill spela innebandy på en seriös nivå och fortsätta utvecklas men inte har tiden för de resor osv. som krävs i ett herrlag kan spela.

 

Pontus Christensson igen:

 

- Vi kommer att dra igång om ett par veckor med sommarträning, som till en början kommer att vara personliga träningsscheman för spelarna. Under säsongen kommer sedan träningarna att vara 1-2 gånger i veckan.

 

Serietillhörighet och spelschema återkommer vi med.

 

Kontakta gärna H4-lagets tränare ifall du vill veta mer om laget:

 

Tomi Laamanen

Tel: 0733-162575

Mail: tomi.laamanen@landskrona.se

 

Pontus Christensson

Tel: 0768-769544

Mail: megapontan@hotmail.com

 

Jonas Delin

Tel: 0730-822484

Mail: jonas.u.delin@gmail.com
Damlaget stärker backsidan
2015-05-15 09:24

SST NET Falcons damer har gjort klart med 20-åriga backen Cornelia Osberg som de senaste 2 säsongerna spelat i Gantofta IBK.

 

Vår damansvarige Patrik Engström kommenterar nyförvärvet:

 

- Vi är verkligen glada att Cornelia valde att spela för oss. Vi får i Cornelia en stark och spelskicklig back. Hennes skott håller även det en hög klass.

 

Cornelia själv kommenterar övergången:

 

- Jag är väldigt glad för att jag fick chansen att gå till Landskrona. Ett topplag i division 2 som spelar fysiskt och det gillar jag. Jag ser fram emot hårda sommarträningar och en tuff säsong med detta härliga gäng som jag fått lära känna. Jag ser fram emot att få kämpa för en plats i laget och att utvecklas.

 

Cornelia spelade 25 matcher i Gantoftas rosa tröja och gjorde totalt 30 poäng. Hon har Höganäs IBF som moderklubb men har även representerat FBC Engelholm Ungdom och FC Helsingborg.

 

Välkommen Cornelia!
Nyheter från våra lag